Nothing Else Matters

  • 0
  • 153 views

Posljednjih godina Glazbena škola u Varaždinu ostvarila je značajan broj veoma uspješnih međunarodnih projekata, a projekt pod nazivom „Nothing Else Matters“ temelji se na ideji kako poznatu rock glazbu i neke od najpoznatijih rock skladbi interpretirati na klasičan način i tako ih približiti ne samo učenicima i nastavnicima Škole koji sudjeluju u projektu, već i široj publici koja takvu glazbu ne poznaje u klasičnom obliku. Sedam kultnih rock i metal albuma objavljeno je 1991. godine, a čak njih pet publici je predstavljeno u 44 dana. Ova je činjenica predstavljena kao polazna točka projekta koji je nastao u suradnji Glazbene škole u Varaždinu, uz potporu Koncertnog ureda Varaždin, Turističke zajednice Grada Varaždina i udruge nuSynergetic kao partnera u projektu.

Metallica, Red Hot Chilli Peppers, Pearl Jam, Soundgarden, Guns ‘n’ Roses i Nirvana jedni su od najpoznatijih rock bendova današnjice, a upravo su njihovi albumi izašli navedene godine. Albumi izdani te, za glazbeni svijet, revolucionarne 1991. godine predstavljaju prekretnice u karijerama ovih bendova. Albumi, točnije pjesme sa albuma koji su izdani 1991. godine, odabrane su od strane nastavnika Glazbene škole u Varaždinu Marka Prepelića, koji je neke od najvećih rock skladbi obradio te će pjesme u novim aranžmanima biti izvedene na koncertu koji će se održati posljednji dan Špancirfesta, 27. kolovoza s početkom u 20.30 sati na prostoru Vile Bedeković.

Ideja za projekt rodila se slučajno u razgovoru sa mojim dobrim prijateljem, ističe ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić, a nakon razgovora sa Markom Prepelićem, koji je aranžirao sve skladbe koje će biti izvedene na koncertu, bio sam siguran da ćemo ovim projektom ponovno dići ljestvicu više u našim projektima. Vjerujem kako ćemo ovim koncertom pružiti učenicima priliku da se okušaju u žanrovima i glazbenim formama koje nemaju priliku susresti u Školi, ali i kako ćemo publici približiti neke od najvećih rock hitova u klasičnom obliku.“

Orkestar u sastavu od četrdesetak glazbenika među kojima je i velik broj učenika već je počeo sa probama pod dirigentskom palicom Marka Prepelića. Učenici i nastavnici Glazbene škole u Varaždinu imali su priliku nastupiti sa članovima nuSynergetic Orchestra na dva koncerta 2018. godine, a vjerujemo kako će ovim koncertom pokazati kako je moguće pronaći zajednički glazbeni jezik koji objedinjuje utjecaje zapadne glazbe i klasike.

Ovim kratkim isječkom s nastupa ispred Županijske palače 2018. godine donosimo vam dašak atmosfere koja vas očekuje u nedjelju 27. kolovoza 2023. godine, stoga ne propustite priliku prisustvovati ovom koncertu. Ulaznice za koncert po cijeni od 10 € možete kupiti online putem Eventima ili na prodajnim mjestima.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.