Hrvatska pošta izradila prigodni poštanski žig povodom 25. obljetnice Špancirfesta

  • 0
  • 113 views

Kako bi obilježila jubilarni 25. Špancirfest, Turistička zajednica grada Varaždina, u suradnji s Hrvatskom poštom, inicirala je  izradu prigodnog poštanskog žiga, koji će se aplicirati na poštanske pošiljke i filatelističke uratke na dan otvorenja Festivala, 18.08.2023. Želite li i vi svoju pošiljku „ukrasiti“ žigom imate priliku to učiniti samo danas i odnijeti svoju pošiljku u poštu, Trg slobode 9, jer nakon toga žig će se čuvati u muzeju Hrvatske pošte i više neće biti u primjeni. Svaka pošiljka s ovim žigom zapravo posjeduje kolekcionarsku vrijednost pa pozivamo sve građane da danas ožive staru tradiciju slanja pisama i razglednica i pošalju lijepu poruku njima posebnoj osobi koju bi voljeli sresti na Špancirfestu i s njom podijeliti emocije i doživljaje. Prigodni žig moguće je pogledati na službenim stranicama Hrvatske pošte.

No to nije sve, jer Hrvatska pošta, u sklopu filatelističkog šaltera, omogućuje i kupovinu prve poštanske marke Špancirfest iz 2018. godine (raritet u ograničenoj količini). Varaždinski klub kolekcionara poziva vas i na španciranje glavnim poštanskim uredom Hrvatske pošte, Trg Slobode 9, gdje vas očekuje filatelistička izložba predsjednika VKK Varaždin Milana Pavlekovića te prikaz dijela filatelističke povijesti, vezane uz Špancirfest proteklih godina.
Dobrodošli!

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.