Projekt „Čitanje na kotačima” – Predstavnici Međunarodne agencije za razvoj u posjeti Novom Marofu

  • 0
  • 115 views

Predstavnici Međunarodne agencije za razvoj 17. kolovoza su posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu Novi Marof te razgledali bibliobus koji je nabavljen u sklopu projekta „Čitanje na kotačima“.

Upravo je Međunarodna agencija za razvoj (MARA) jedna od bitnih aktera u nastajanju i provođenju ovoga projekta čiji su zaposlenici svojom stručnom ekspertizom sudjelovali u nabavi bibliobusa te popratne opreme koja se koristila za provedbu radionica i opremanje kombija.

Sastanak je protekao u prijateljskom okruženju te razmjenjivanju iskustava o provedbi projekta te drugih mogućnosti za buduću suradnju.

Podsjećamo, projekt „Čitanje na kotačima“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se na području Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. U sklopu projekta nabavljen je kombi koji je prenamijenjen u pokretnu knjižnicu te su održane brojne radionice za djecu i odrasle.

 

Kako se ljeto bliži kraju, tako i sam projekt „Čitanje na kotačima“ uskoro završava. Nakon službenog završetka projekta, 16. rujna, bibliobus će i dalje voziti planiranom i proširenom rutom, kako bi se knjiga što više približila ruralnim područjima na kojima knjiga nije dostupna. Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof poziva sve zainteresirane da prate novosti o stajalištima te promjeni rute bibliobusa, posebice na službenoj stranici projekta Čitanje na kotačima te Facebook stranici knjižnice.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.