Održano tradicionalno proštenje kod kapele svetog Roka u Druškovcu

  • 0
  • 204 views

U Druškovcu u Općini Maruševec u srijedu je 16. kolovoza održano tradicionalno godišnje proštenje, uz mnoštvo okupljenih vjernika koji su molitvom i pjesmom proslavili blagdan svetog Roka, zagovornika bolesnika i zaštitnika od kuge i kolere.

Obilježavanje blagdana svetog Roka u Druškovcu započelo je trodnevnim duhovnim pripremama u večernjim satima, dok je na sam blagdan kod kapele svetog Roka služena sveta misa na otvorenom, koju je predvodio župnik Župe Kneginec, vlč. Ivica Puškadija.

Svojim su nastupom misno slavlje uveličali članovi i članice Ženske vokalne skupine svetog Jurja iz Maruševca, Zbor mladih, Zbor odraslih i pjevači iz Druškovca. Prigodni program pucanjem iz kubura, već tradicionalno nakon svete Mise i ove su godine izveli članice i članovi Kuburaške udruge Maruševec KUM.

 

Osim brojnih mještana Druškovca, kao i Maruševčana iz drugih naselja te hodočasnika iz okolnih mjesta, misnom su slavlju i proštenju prisustvovali načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, načelnik Općine Vinica Branimir Štimec te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.