Od sutra Varaždin postaje velika pozornica na otvorenom – počinje 25. Špancirfest

  • 0
  • 380 views

Pripreme za najveću uličnu zabavu u punom su jeku, ukrasi su postavljeni, kućice čekaju svoje izlagače, performeri uvježbavaju svoje točke, dovoze se photo pointovi, a plesači se pripremaju za generalnu probu. Užurbano se privode kraju zadnje aktivnosti, jer od sutra povijesna jezgra Varaždina postaje najveća i najatraktivnija pozornica na otvorenom. Od 18.8 do 27.8. tisuće posjetitelja uživat će na Špancirfestu u nekom od programa po svom ukusu (a ima ih 500). Bez obzira odaberu li neki od koncerata, gastro avanturu, dječje pustolovine ili uživanje u umjetničkim pokretima performera, sigurni smo da ih očekuje odlična zabava i puno veselih trenutaka.

Glavna PAN pozornica ugostit će dvanaest sjajnih bendova, a svi koncerti su besplatni. Očekuje se mnogo posjetitelja pa sugeriramo da dođete malo ranije.  Festival otvara TBF, a glavna zvijezda je kultni bend  Franz Ferdinand, najveće  strano gostovanje u Varaždinu ove godine. Uz predgrupu Joker Out, koja puni dvorane diljem Hrvatske i okolnih zemalja, pripremaju pravi glazbeni spektakl.   Parni valjak feat. Igor Drvenkar, Buč Kesidi i Neno Belan & Fiumens & Bras Experience, još su neka poznata lica u čijoj ćete glazbi guštati, a listu preostalih bendova pogledajte na www.spancirfest.com.

Uvijek atraktivna pozornica pod zvijezdama, Vila Bedeković powered by Kaufland, ove je  godine domaćin trima koncertima. Ako se može suditi po brzini prodaje ulaznica i rasprodanom koncertu, nastup grupe Perpetuum Jazzile jedva se čeka.  Još se može pronaći nešto karata za preostala dva koncerta, grupu Cambi i koncert Nothing Else Matters. Grupu Cambi moguće je opisati samo jednom sintagmom – čista strast,  a ovogodišnje festivalsko izdanje Špancirfesta zatvaramo koncertom „Nothing Else Matters“, koji pripremaju učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu u suradnji s udrugom nuSynergetic.

Inovativni plesni spektakl, „People Power Partnership“ koji će se održati prvog dana Špancirfesta na Kapucinskom trgu od 22 sata,  već je dobio nadimak – doživljaj za pamćenje. Na njemu će nastupiti čak 32-oje mladih plesača iz 6 europskih zemalja.

Ne zaboravite pogledati atraktivan laser show, koji je kombinacija klasične glazbe i moderne svjetlosti. Već je osvojio više nagrada i sigurno će izazvati salve oduševljenja i veselja prvoga dana Špancirfesta od 23 sata od Starog grada, zauzmite poziciju s dobrim pogledom, bacite selfie i uživajte…

Brine li vas traženje parkinga u Varaždinu, nema razloga za brigu. Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina osigurali su za posjetitelje Špancirfesta besplatno parkiranje na parkiralištu kod Auto Kluba Varteks u Biškupečkoj ulici, svakog dana tijekom Festivala od 17 sati. Od parkirališta do Trga slobode u centru Varaždina besplatno će goste prevoziti “buseki” javnog gradskog prijevoznika.

Više informacija o programu Špancirfesta potražite na službenim internetskim stranicama festivala www.spancirfest.com

Vidimo se na Špancirfestu, dobrodošli!

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.