Traju pripreme za premijeru inovativno-plesnog spektakla PEOPLE T(W)O!

  • 0
  • 178 views

Teško je izdvojiti sve posebnosti ovogodišnjeg jubilarnog Špancirfesta jer je pripremljeno više od 500 programa. Ipak, ovogodišnji Festival izdvaja velika produkcija plesno-kazališnog projekta „People Power Partnership“. Atraktivnu pozornicu zasigurno ste već primijetili na Kapucinskom trgu, a gradom svoju pozitivnu energiju šire plesačice i plesači koji sudjeluju u ovom međunarodnom projektu.

Nakon održane “open warm-up” aktivnosti koju je vodila koreografkinja iz njemačkog tima, Sigrun Fritsch (PanOptikum kazalište), u kojoj je sudjelovala zainteresirana javnost, pred plesačima su cjelodnevne probe i generalna izvedba. Četverogodišnji europski projekt okuplja 104 mlada plesača od 18 do 25 godina iz 11 zemalja, a uoči Špancirfesta u Varaždin je stiglo 32 plesačica i plesača iz osam zemalja. Mladi plesači uz kreativni tim već nekoliko dana stvaraju predstavu, a svojom premijernom izvedbom PEOPLE T(W)O prvog festivalskog dana na Kapucinskom trgu u 22 sata dodatno će zagrijati festivalsku atmosferu.

 

Više informacija o programu jubilarnog Špancirfesta koji će biti održan od 18. do 27. kolovoza potražite na službenim internetskim stranicama festivala ww.spancirfest.com.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.