Muzej hrvatskog vatrogastva na ŠPANCIRFESTU

  • 0
  • 251 views

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) i ove godine otvara vrata posjetiteljima festivala ŠPANCIRFEST, koji će se održati od 18. do 27. kolovoza 2023. godine.
Centralni događaj u Muzeju hrvatskog vatrogastva će biti otvaranje izložbe „SILVANUS“ na temu zaštite šuma od požara, koje će se održati u subotu 19. kolovoza u 19:00 sati. Kroz izložbu je predstavljen EU projekt SILVANUS, nazvan po rimskom bogu šuma i neobrađene zemlje. Cilj projekta je smanjenje rizika od izbijanja šumskih požara kroz upotrebu novih tehnologija te kroz edukativne kampanje za podizanje svijesti o odgovornom ponašanju. Uz fotografije i edukativne plakate, posjetitelji će vidjeti promotivne tiskane i video materijale kao i opremu koja se koristi u gašenju šumskih požara.
Također, posjetitelji će moći pogledati stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva u kojem se nalaze predmeti iz bogate hrvatske vatrogasne povijesti.
Za vrijeme trajanja ŠPANCIRFESTA Muzej će biti otvoren svaki dan od 14,00 do 20,00 sati. Za dodatne informacije i rezervacija posjeta u drugom terminu kontaktirajte nas na: 091/112-0013 ili muzej@hvz.hr

Muzej hrvatskog vatrogastva

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.