Kreativnica – zabava i kreativnost ruku pod ruku na 25. Špancirfestu

  • 0
  • 258 views

U najkreativnijoj zoni Špancirfesta, popularnoj Kreativnici, ove će godine sudjelovati rekordan broj izlagača, njih čak 50. Nikad više izlagača nije se predstavljalo u Kreativnici u Uskoj ulici, koja je postala „preuska“ pa je ove godine dodatno proširena na dio Kukuljevićeve ulice i Prolaz Marijana Zubera. Iako je teško nekoga izdvojiti, jer svi su redom odlični dizajneri s atraktivnim, zanimljivim i kreativnim proizvodima, za ljubitelje kreative i dizajna, izdvojili smo pet zanimljivih priča koje se kriju iza ovogodišnjih kreativaca.

1. Nesvakidašnji plakati – upoznajte analogno-digitalne zagonetke suvremenog života
Boris Pleša priprema kreativne plakate inspirirane POP kulturom pa ako volite uokvirene atraktivne plakate svakako tijekom Špancirfesta posjetite njegov izlagački prostor, možda bi se neki baš odlično uklopio u vašu sobu. Dodatni je plus što su svi plakati tiskani na recikliranom papiru.

 

2. Setovi za aromaterapiju – osjetite nježan dodir mediteranskih vjetrova
Ljubav pokreće svijet, a kad se radi o Danielu i Larisi ona je pokrenula njihovu kreativnost. Uz prstohvat hedonizma i ljubavi prema aromaterapiji zajedno su osmislili Earth, wind, desire – kolekciju vrlo praktičnih setova za aromaterapiju.

3. Umjetnine od različitih vrsta drveta – cool unikatne daske
Varaždinac Lovro Vujnovac kreativac je u duši. Svirao je na Špancirfestu kao Heroj ulice, a trudom i zalaganjem dogurao je do glavne festivalske pozornice gdje je nastupio prošle godine s bendom Dodger Artfool & The Vipers u kojem svira. Izrađuje daske za rezanje od različitih vrsta drveta, a uz to, Lovro je ručno izradio i izlagačke štandove koji će i ove godine krasiti Šenoinu ulicu tijekom Špancirfesta.

 

4. Dnevnik (iz) snova

Zamislite da možete negdje zapisati svoje snove, želje, maštanja? Kristinka Lazar je uspjela zadržati dijete u sebi, a zahvaljujući njezinoj pozitivnoj energiji i kreativnosti, osmislila je i prvi hrvatski Dnevnik (iz) snova.

5. Ženske kravate – nezaobilazni modni dodatak
Muškarci odavno nose kravate, no nisu li žene i muškarci ravnopravni? Ana Knežević je prepoznala mogućnost modnih kombinacija te patentirala i uklopila kravatu u dio ženskog outfita kroz svoj brand Ak Design i možemo vam reći da to sjajno izgleda.

 

Kreativnica je dodatno ukrašena cvjetnim instalacijama brenda Inivalu Dreams, koje upotpunjuju atmosferu zone pa stoga podsjeća na dnevnu sobu, u kojoj se možete opustiti uz glazbu DJ ekipe i potražiti neki od izloženih predmeta i ponijeti ga kao uspomenu. Neka od umjetničkih duša bit će vam zahvalna, a vi ćete se rado sjećati Špancirfesta, zar ne?

Više informacija o programu Špancirfesta možete pronaći na službenim internetskim stranicama festivala www.spancirfest.com

 

 

 

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.