Varaždinska županija ima predstavanike na Državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih

  • 0
  • 130 views

Split je domaćin Državne završnice Plazma Sportskih igara mladih od 4. do 9. kolovoza. Djeca iz cijele Hrvatske u Splitu će sudjelovati u finalima u 6 sportova te će se boriti za prolaz na Međunarodnu završnicu. U Splitu će se se igrati državna finala Coca-Cola Cupa, Tommy turnira u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, Fide turnir u šahu, HP turnir u tenisu, stolni tenis i Kinder Joy turnir u košarci. Više od 1000 djece u Splitu će se imati priliku družiti sa svojim vršnjacima, kupati te sudjelovati u natjecanjima organiziranim na profesionalnom nivou.
Plazma Sporske igre mladih najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi. Pruža priliku djeci i mladima da se natječu u 10 sportskih disciplina, a natjecanja su za djecu i mlade besplatna na svim razinama.
Nakon izvrsnih rezultata na prvom dijelu Državne završnice u Rijeci gdje je ekipa Ivanec zauzela odlično treće mjesto na MIS turniru u odbojci u kategoriji 2005. godište i mlađe Varaždinska županija ima svoje predstavnike na Državnoj završnici Plazma sportskih igara mladih u Splitu i to u Coca-cola Cupu, HEP turniru u rukometu, stolnom tenisu te Fide turniru u šahu.
Fran Supačić, Beata Dmitrović, Andrii Sheyka i Patricija Užar u Splitu će zaigrati šah, a Kockice i Dečki Ivanečki branit će boje svoje županije na HEP turniru u rukometu. Za medalje u stolnom tenisu borit će se Jakov Vračar, Simon Vincek, Fran Sarač, Bruna Borovec i Jelena Vukelić.

Coca-Cola Cup najveći je malongometni turnir u Europi, koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine održan je u više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha.
Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.
Na Coca-Cola Cupu Varaždinska županija ima predstavnike 2005. godišta i mlađi, ekipu Domaći dečki.
Sudionici će do Splita putovati HŽ putničkim prijevozom, u sklopu pilot-projekta besplatnog putovanja djece i učenika do bilo kojeg odredišta u Hrvatskoj, a kojim se podržava djecu u školovanju, sportskim I drugim aktivnostima.
Prvi dio Državne završnice organiziran je u Rijeci, gdje su se djeca imala priliku natjecati u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta, odbojci na pijesku te MIS turniru u odbojci.
Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi, a ove godine samo u Hrvatskoj na Igrama će sudjelovati više od 110.000 djece i mladih.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.