Općina Sračinec nagradila uspješne mlade nogometaše i njihovog trenera

  • 0
  • 191 views

Povodom osvojenog trećeg mjesta na nedavno održanom Svjetskom školskom prvenstvu u nogometu u Maroku, danas je održano primanje za trenera i dvojicu mladih nogometaša iz Sračinca. U ime svih mještana općine na velikom uspjehu čestitali su im načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec te predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.
– Iznimno smo ponosni na činjenicu da su u ovom velikom uspjehu sudjelovala i dva nogometaša iz Sračinca, koji su svoje prve nogometne korake ostvarili u Nogometnom klubu Sračinec. Naše je usmjerenje u razvoju sporta uvijek bilo prema podršci mladima, a za to su dokaz i mnogobrojni sjajni rezultati koje ostvaruju mladi sportaši iz Sračinca i Svibovca Podravskog. Ova mala, simbolična nagrada neka vam bude znak pažnje i zahvalnosti za trud i rezultat koji nas je jako razveselio – rekao je načelnik Božidar Novoselec.
Uz mlade nogometaše, Josipa Paljka i Tina Levanića nagrađen je i trener Dario Kos koji je ukratko opisao kako su stigli do ovog odličnog rezultata.

– Druga gimnazija Varaždin bila je predstavnik Hrvatske na ovom velikom natjecanju. Naša škola ima sportske razrede, u kojima su u velikom broju i nogometaši. To je osnova i uvjet za sudjelovanje na ovom natjecanju, na kojem svi igrači moraju biti iz iste škole. Da bi projekt bio moguć, bila su potrebna velika financijska sredstva, oko 35.000 eura, hvala prije svega roditeljima, a onda i svim sponzorima, među kojima je i Općina Sračinec koja nas podržava dugi niz godina. Nama će ovo natjecanje ostati u jako lijepom sjećanju, ostvarili smo odličan rezultat, a imali smo u Maroku odlične uvjete boravka i podršku naše veleposlanice. Osim brončane medalje u Maroku, igrači Druge gimnazije Varaždin ranije su osvojili broncu na Europskom prvenstvu u Francuskoj 2016. te dva puta 11. mjesto na Svjetskim prvenstvima u Češkoj 2017. i Srbiji 2019. godine, dakle ovogodišnji rezultat je dakle najveći dosad – istaknuo je Dario Kos.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.