Varaždin ima podršku ministarstva u čuvanju kulturne baštine – odobrena sredstva za obnovu Starog grada

  • 0
  • 224 views

Na temelju prijave na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske odobrilo je sredstva u punom iznosu od 949.114,85 eura za energetsku obnovu zaštićenog kulturnog dobra Stari grad u Varaždinu. Sredstva su osigurana u Nacionalnom programu oporavka i otpornosti.

Na odobrenim sredstvima za obnovu jednog od najvažnijih i najprepoznatljivijih kulturnih spomenika u Republici Hrvatskoj, Ministarstvu kulture i medija zahvalio je saborski zastupnik Damir Habijan: „Ova ulaganja, od našeg HNK, Gradske vijećnice, sada Starog grada, ali i drugih projekata, dokaz su da Varaždin, koji je prepoznat kao grad kulture, ima podršku s nacionalne razine, naše Vlade i ministarstva, da zadrži, čuva i unapređuje svoj brend i čuva svoju baštinu. Drago mi je što ministrica Nina Obuljen Koržinek, koja se uvijek rado odazove i posjeti naš grad i županiju, zaista pokazuje velik interes za svim novim projektima i vrednuje sve što Varaždin ima.“ – rekao je Habijan.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.