Fontana Blues Festival

  • 0
  • 196 views

Već tradicionalno, kraj srpnja, petak i subota rezervirani su za najbolje bluesere, a tako će biti i ovog vikenda. Kazališni trgu u Varaždinu i ove će godine biti domaćin Fontana Blues Festivala.
U petak, 21. srpnja 2023. nastupit će Cafe Society i Prismojeni profesorji bluesa (Wacky Blues Professors), a u subotu će se varaždinskoj publici predstaviti Foilers i Boogiebass.

Zbog najavljene loše vremenske prognoze koncerti Fontana Blues Festivala koji će se održati danas, 21. srpnja i sutra 22. srpnja od 21.00 sat sele se u prostore Scene Rogoz.

Cafe Society osnovan je 2021. godine, kad su, kako kažu, mogli boraviti jedino u studiju i imali vremena poigrati se fuzijom različitih glazbenih žanrova kako bi publici ponudili šareno i osebujno glazbeno iskustvo. Imenovali su se po čuvenom klubu “Cafe Society” u kojem je nekad davno pjevala Billie Holiday i u kojem je bila uhićena zbog vlastite pjesme. Misija im je pričati kroz glazbu, služiti joj i povrh svega dijeliti je s publikom.
Slovenska glazbena grupa Prismojeni profesorji bluesa svira blues, funk, r&b i slične žanrove koji podsjećaju na glazbu šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.
Bend BoogieBass osnovan je 2000. godine. Idejni začetnik i osnivač je Anđelko Petek Joe. Kroz bend je prošlo mnogo poznatih varaždinskih i zagrebačkih glazbenika. Glavni muzički pravac je psihodelični blues/rock. Sviraju se vlastite obrade pjesama drugih autora, a bend sve više prelazi na komponiranje vlastitih pjesama. Dijelovi nastupa nekad uključuju i akustične elemente gdje Joe Petek sam izvodi vlastite aranžmane poznatih pjesama na akustičnoj gitari.
Foilers je blues & rock grupa iz Varaždina koja postoji 5 godina i izvodi cover muziku 60-ih, 70-ih i 80-ih godina. Članovi grupe iskustava u toj vrsti muzike imaju tridesetak godina. Vesele se svakom javnom nastupu i kontaktu s publikom. Krasi ih upornost i entuzijazam te još uvijek dovoljno energije koju žele prenijeti drugima.
Oba dana koncerti počinju u 21.00 sat, a ulaz na koncerte je slobodan. U slučaju lošeg vremena koncerti će se održati u prostorima Scene Rogoz.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.