Koncert Varaždinskog tria u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu

  • 0
  • 169 views

Na inicijativu pijaniste Davora Brđanovića, kojoj su se s puno entuzijazma priključili violinistica Ivana Šambar i violončelist Matej Ilčić, formiran je u Varaždinu ove, 2023. godine klavirski trio te nazvan – Varaždinski trio – s obzirom na to da ga čine svirači Varaždinci. Na hrvatskoj, napose varaždinskoj glazbenoj sceni, primjetan je prostor za kontinuirano i promišljeno djelovanje ansambla ovog tipa i glazbenog sastava (klavir, violina, violončelo) kako u približavanju mnogobrojnih majstorskih djela svjetske literature iz područja tako i predstavljanju poznatih i manje poznatih (ili tek napisanih) djela hrvatskih autora različitim domaćim i inozemnim publikama. Navedenu će misiju, vjerujemo, ovaj ansambl uspješno ostvarivati što će ga s vremenom koje je pred njim uvrstiti među nezaobilazne dionike glazbenog života Varaždina i Hrvatske.
U srijedu, 19. srpnja 2023. godine u 20.00 sati, koncert Varaždinskog tria zbog najave lošeg vremena preseljen u Veliku koncertnu dvoranu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Koncert će se održati u istom terminu kao što je bilo predviđeno. Na programu će biti djela I. J. Pleyela, J. Haydna i A. Piazzolle. Karte po cijeno od 5 eura moći će se kupiti sat vremena prije početka koncerta.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.