Narednih nas dana očekuje raznovrstan program u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin

  • 0
  • 185 views

Narednih nas dana očekuje raznovrstan program u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin, sve od tamburice preko klasike pa do bluesa, na vama je samo da odaberete što vam odgovara. Nastup Varaždinskog tamburaškog orkestra i Varaždinskog trija očekuje vas u Atriju Starog grada, a Fontana Blues Festival održat će se na Kazališnom trgu sljedeći vikend.
Varaždinski tamburaški orkestar je osnovan 2005. godine. Osnovni cilj Udruge je promicanje i unapređivanje glazbene kulture na području tamburaške glazbe, očuvanje Hrvatske kulturne baštine i Hrvatskog nacionalnog identiteta. VTO okuplja najbolje tamburaške glazbenike Varaždina i po svojoj kvaliteti predstavlja reprezentativni i nezaobilazni čimbenik kulturnih zbivanja grada Varaždina i šire društvene zajednice. U nedjelju 16. srpnja 2023. godine održat će koncert s tri tamburaške legende, Šimom Jovanovcem, Borisom Ćirom Gašparcem i Stankom Šarićem. Ulaznice po cijeni od 5 € mogu se kupiti sat vremena prije početka koncerta na ulazu u Stari grad.

Na inicijativu pijaniste Davora Brđanovića, kojoj su se s puno entuzijazma priključili violinistica Ivana Šambar i violončelist Matej Ilčić, formiran je u Varaždinu ove, 2023. godine klavirski trio te nazvan – Varaždinski trio – s obzirom na to da ga čine svirači Varaždinci. Na hrvatskoj, napose varaždinskoj glazbenoj sceni, primjetan je prostor za kontinuirano i promišljeno djelovanje ansambla ovog tipa i glazbenog sastava (klavir, violina, violončelo) kako u približavanju mnogobrojnih majstorskih djela svjetske literature iz područja tako i predstavljanju poznatih i manje poznatih (ili tek napisanih) djela hrvatskih autora različitim domaćim i inozemnim publikama. Navedenu će misiju, vjerujemo, ovaj ansambl uspješno ostvarivati što će ga s vremenom koje je pred njim uvrstiti među nezaobilazne dionike glazbenog života Varaždina i Hrvatske. U srijedu 19. srpnja 2023. godine, svojim prvim koncertom, Varaždinski trio će se predstaviti u atriju Starog grada Varaždin, a ulaznice po cijeni od 5 € moći će se kupiti prije koncerta.
Blues i rock koncerti rezervirani su za dane vikenda, a tradicionalni Fontana Blues Festival ove će se godine održati 21. i 22. srpnja na Kazališnom trgu. Cafe Society, Prismojeni profesorji bluesa, BoogieBass i Foilers nastupit će na ovogodišnjem Festivalu, stoga ne propustite priliku uživati u izvedbama nekih od ponajboljih domaćih i stranih rock i blues bendova, vrhunskih jazz-ista iz Varaždina i okolice.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.