Projekt „Čitanje na kotačima” Novomarofski bibliobus krenuo s vožnjom

  • 0
  • 145 views

U ponedjeljak, 3. srpnja bibliobus Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof započeo je vožnju po svojoj tjednoj ruti. Tako je 30 sati tjedno, na 8 stajališta dnevno (izuzev petka – 9 stajališta) kombi dostupan mještanima izoliranih područja s Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. U bibliobusu su korisnicima na raspolaganju knjižničarka Katja i vozač Stjepan.
Bibliobusom će se povećati dostupnost knjiga i čitalačkih programa ranjivim i teritorijalno izoliranim osobama, a nabavljen je u sklopu projekta „Čitanje na kotačima“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ruta od ponedjeljka do četvrtka ide kroz područja Grada Novog Marofa – naselja Možđenec, Sudovec, Ključ, Orehovec, Oštrice, Presečno, od Remetinca pa kroz Belski dol do Podruta i natrag prema Novom Marofu kroz Jelenšćak, Makojišće Donje, Topličicu i Madžarevo.

Petkom kombi ide kroz naselja u sastavu Općine Breznički Hum: Butkovec, Kršćenovec, Šćepanje, Radešić i Paku te natrag do knjižnice u Marofu.

 

Stanice bibliobusa se pretežito nalaze u blizini škola, vrtića i društvenih domova, a ponegdje i u blizini autobusnih stajališta. Za sve detalje kao i za satnicu vožnje pokretne knjižnice zainteresirani se mogu informirati na službenim stranicama knjižnice, pultu knjižnice i webu projekta citanjenakotacima.com.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.