Ako ste ovaj vikend u Varaždinu, evo nekoliko ideja što svakako trebate posjetiti

  • 0
  • 303 views

Srpanjske vrućine u Varaždinu lakše su zahvaljujući brojnim događanjima, koja se osmišljavaju i pripremaju u Turističkoj zajednici grada Varaždina. Tako posjetitelji baroknog grada, mogu uživati u raznolikim sadržajima manifestacije „Ljeto u Varaždinu“.

Idealno mjesto za jutarnje subotnje sate uz kavu i varaždinski klipič su varaždinski trgovi do kojih dopire glazba koja se širi s balkona Županijske palače od 10.30 sati, a s palače Sermage od 11 sati. Pravi mali spektakl u varaždinskoj katedrali priprema orguljaš Višeslav Jaklin, koji od 12.30 sati izvodi popularnu glazbu u jedinstvenom ambijentu što se nikako ne smije propustiti.

Društvo turističkih vodiča Varaždin nastavlja svoja besplatna tematska vođenja subotom, a ovog vikenda čekaju sve zainteresirane ispred Gradske vijećnice od 10 sati i to s temom „Pred zakonom“. Osim smjene straže, popularni purgari točno u podne izvode glasni pucanj iz topa, a jutra su zanimljiva i uz prezentacije i radionice tradicijske kulture na obližnjem Trgu tradicijskih obrta. Ovu subotu ujutro od 10 sati radionicama licitarstva pridružit će se i udruga Pčelara online, a prilika je to da svi zainteresirani uživo vide apisarij te se pobliže upoznaju s čarobnim svijetom pčela dok najmlađi mogu sudjelovati u kreativnim radionicama.

A nakon vrlo posjećenog travanjskog Sajma antikviteta, Gradska tržnica Varaždin će ponovno ove subote u Šenoinoj ulici ugostiti brojne izlagače antikviteta. Udruga Pivara Sjevera kod Arene Varaždin priprema 5. UPS fest – festival i natjecanje kućnih pivara koji počinje od 15 sati. U natjecateljskom dijelu festivala medaljama će biti ovjenčana najbolja piva, dok posjetitelji svoju nagradu mogu zaraditi sudjelovanjem u raznim “sportskim disciplinama” te uživati u brojnim gastro delicijama.

 

Subotnje večeri jednako su atraktivne, a glazbena kamperica na Korzu željno očekuje sve ljubitelje glazbe. Novouređeni Habdelićev trg privlači sve više posjetitelja koncertima u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin, a ovu subotu nastupa grupa Romantix. Vikend večeri završavaju s atraktivnim nastupima DJ-eva u sklopu Ljeta na Stančiću.

Više o programu „Ljeto u Varaždinu“ pogledajte na web stranici Turističke zajednice grada Varaždina, www.visitvarazdin.hr .

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.