Općina Maruševec poticajnim mjerama uz svoje gospodarstvenike i poljoprivrednike

  • 0
  • 168 views

Načelnik Mario Klapša potpisao je ovog tjedna s poduzetnicima i poljoprivrednicima s područja Općine Maruševec 15 ugovora za potpore male vrijednosti u visini 9.555,17 eura, odnosno 71.993,43 kune.

Riječ je o potporama koje su poljoprivrednici ostvarili prijavom na javne pozive Općine Maruševec, kroz mjere za povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava i subvencioniranje troškova pripreme natječajne i projektno-tehničke dokumentacije za apliciranje na natječaje za bespovratna sredstva. Za te će namjene iz proračuna Općine Maruševec poljoprivrednicima po realizaciji ulaganja biti isplaćeno 3.100,92 eura, dok ukupna vrijednost ulaganja iznosi 10.897,31 eura.

S druge strane, poduzetnici s područja Općine Maruševec prijavili su investicije u visini od 30.309,31 eura, a iz proračuna će im po njihovoj realizaciji biti isplaćeno 6.454,25 eura. Riječ je o potporama kroz mjere Općine Maruševec za početnike (start-up), modernizaciju opreme i proizvodnje te za subvenciju troškova pripreme natječajne i projektno-tehničke dokumentacije za apliciranje za bespovratna sredstva.

-Javne pozive za dodjelu potpora Općina Maruševec je i ove godine raspisala za gospodarstvenike i poljoprivrednike sa sjedištem na području Općine, kako bi im pomogla u razvoju novih proizvoda i usluga, a posljedično i u očuvanju radnih mjesta. Na taj način želimo potaknuti produktivnost i ojačati gospodarske i poljoprivredne potencijale na našem području imajući u vidu povećanje cijena u odnosu na prethodne godine, trenutnu visoku stopu inflacije, kao i elementarne nepogode koje nas iz godine u godinu pogađaju. Za potpore našim poduzetnicima i poljoprivrednicima u ovogodišnjem smo proračunu osigurali preko 33 tisuće eura, odnosno 250 tisuća kuna, stoga sve pozivam da se do kraja godine jave na idući javni poziv putem kojeg ćemo moći dodijeliti i preostala osigurana sredstva iz proračuna, rekao je prilikom potpisivanja ugovora načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

 

U cilju podrške u aktivnostima građana u sektoru poduzetništva i poljoprivrede, s dodjelama potpora za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva, poljoprivredne proizvodnje te selektivnih vrsta turizma Općina Maruševec je započela u jeku bolesti COVID-19 u 2020. godini. Od tada do danas, poduzetnicima i poljoprivrednicima s područja Općine Maruševec dodijeljene su potpore od gotovo 49 tisuća eura, odnosno 368.374,57 kuna.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.