Novomarofski bibliobus predstavljen na Danu otvorenih vrata EU projekata

  • 0
  • 188 views

Ovih je dana mnogobrojnim aktivnostima obilježena 10. obljetnica pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji. Jednu od aktivnosti u sklopu nacionalnog programa obilježavanja ove obljetnice upriličila je Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof organiziravši događanje “Knjiga do kućnog praga” u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata.

Gost ovog događanja održanog u subotu prijepodne u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu bio je poznati varaždinski putopisac Damir Vujnovac koji je kroz zanimljivo predavanje i radionicu za djecu predstavio najznačajnije europske gradove te njihove specifičnosti. Kako je tema dana članstvo u Europskoj uniji, g. Vujnovac odgovarao je prisutnima na brojna pitanja o članstvu Hrvatske u EU.

Osim toga, zaposlenici knjižnice predstavili su svoj novi bibliobus koji s vožnjom kreće 3. srpnja te upisivali nove članove u pokretnu knjižnicu. Zainteresiranim stanovnicima pružane su sve informacije o aktivnostima i vožnji pokretne knjižnice te njenim stajalištima i vremenu vožnje.

Pokretna knjižnica nabavljena je u sklopu projekta “Čitanje na kotačima” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.