17 mladih u NEET statusu uspješno završilo obrazovanje

Završna konferencija projekta Ja to mogu i hoću

  • 0
  • 210 views

U utorak 27. lipnja s početkom u 13:00 h, u Savjetovalištu za mlade u Varaždinu održana je završna konferencija projekta „Ja to mogu i hoću!“, na kojoj su predstavljeni projektni rezultati ostvareni tijekom posljednje dvije godine.

Projekt „Ja to mogu i hoću!“ je provelo Hrvatsko društvo inženjera geotehnike u partnerstvu s Odredom izviđača „Varaždin“ i Područnim uredom Varaždin Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ukupno trajanje projekta je dvije godine, od 6.7.2021. do 6.7.2023. i u cijelosti se financira iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 265.339,44 eura, odnosno 1.999.200,00 kuna.

Svrha ovog projekta bila je omogućiti mladim osobama u NEET statusu pristup tržištu rada te ih osnažiti za aktivno sudjelovanje u njemu. NEET je akronim koji označava osobe između 15 i 29 godina starosti koje nisu zaposlene, nisu u sustavu obrazovanja niti se usavršavaju, zbog čega se mladi u NEET statusu smatraju ranjivom skupinom osoba koje se nalaze u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Kako bi se mladima u NEET statusu pomoglo otkriti njihove vlastite potencijale i osnažilo ih se na njihovom karijernom putu, kao i na putu osobnog razvoja, stručni tim Savjetovališta uz kontinuiranu podršku mentora organizirao je i svojim korisnicima ponudio cijeli niz mogućnosti uključivanja u atraktivne programe koje je financirala Europska unija. Tako su mladi iz bogate ponude slobodno mogli birati pohađanje jednog verificiranog programa obrazovanja i osposobljavanja po vlastitom izboru, edukativne radionice s ciljem razvijanja mekih vještina te razne sportske, kreativne i umjetničke aktivnosti.

U sklopu projekta program obrazovanja je upisalo i uspješno završilo 17 mladih osoba iz Varaždinske županije, a pokrenut je i rad Savjetovališta za mlade, koje se nalazi na adresi Kratka 4, Varaždin i koje će nastaviti s radom i nakon završetka projekta.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.