Aeroklub Varaždin ove će godine organizirati Špancir aeropiknik

Bogat letački i popratni program

  • 0
  • 418 views

Nakon višegodišnje stanke zbog epidemije koronavirusa, ove će godine Aeroklub Varaždin ponovo organizirati – aeropiknik. Ovogodišnji, već 28. aeropiknik i aeromiting bit će organiziran na varaždinskom aerodromu u vrijeme Špancirfesta, od 18. do 21. kolovoza, a organizatori najavljuju bogat letački, ali i popratni program.
-Aeropiknik Aerokluba Varaždin ima dugu i bogatu tradiciju. Mnogi naši sugrađani još pamte međunarodne aeromitinge koje je na varaždinskom aerodromu organizirao pokojni varaždinski pilot, legendarni Milan Šimek. Tradicija organiziranja ovakvih letačkih priredbi, po kojima je naš aeroklub poznat u zemlji, ali i u inozemstvu, nastavljena je organizacijom izuzetno uspješnih Air showova. No, posljednjih godina, zbog epidemije koronavirusa, nismo bili u mogućnosti organizirati takva atraktivna događanja na našem aerodromu sve do ove godine. Nakon višegodišnje stanke sada smo ponovo u mogućnosti u našem gradu organizirati ovu atraktivnu, međunarodnu sportsko – vojnu priredbu – istaknuo je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin.
Organizatori za ovogodišnji aeropiknik najavljuju raznovrsni program, koji bi obogatio i sadržaje posljednjeg vikenda ovogodišnjeg Špancirfesta.

– Ove smo godine ušli u Schengen, stoga smo uputili pozive širom Europske unije, od Austrije, Njemačke, Italije i Mađarske za sudjelovanje na našem aeromitingu. Očekujemo dobar odaziv i veliki broj zrakoplova generalne i sportske avijacije. Za tu prigodu pripremili smo prigodan program za sudionike, ali i vrijedne nagrade, primjerice, za prvi zrakoplov koji će sletjeti na varaždinski aerodrom, odnosno za najljepše slijetanje. Uz promociju zrakoplovstva cilj je ove priredbe potaknuti ,posebno strane goste, da na ovogodišnji Špancirfest u Varaždin stignu – zrakoplovima. Prve goste iz zemlje i inozemstva koji će sletjeti na varaždinski aerodrom očekujemo već u petak, 18. kolovoza. Za njih ćemo pripremiti posebno dobrodošlicu, a na aerodromu ćemo organizirati i predstavljanje domaćih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Varaždinske županije. Za goste koji će sletjeti na varaždinski aerodrom, u suradnji s Oldtimer klubom Varaždin, organizirat ćemo prijevoz oldtimer automobilima te razgled grada i posjet Špancirfestu i Vinskom gradu. U subotu ćemo za sudionike ovogodišnjeg Špancir Aeropiknika organizirati zanimljiv program koji će uključiti i koncert našeg cijenjenog orguljaša, profesora Višeslava Jaklina u Varaždinskoj katedrali. Za sudionike aeropiknika u hotelu Park ćemo u subotu upriličiti i naš tradicionalni Pilotski bal s atraktivnim programom. U nedjelju ćemo za njih organizirati i razgled Špancirfesta – najavio je program ovogodišnjeg Špancir Aeropiknika tajnik Aerokluba Varaždin.
Za posjetitelje ove atraktivne priredbe na varaždinskom aerodromu će biti organiziran atraktivni letački program.

– Posjetitelji ovogodišnjeg aeromitinga imat će prigodu na našem aerodromu ponovo vidjeti atraktivne nastupe akrogrupe „Krila oluje“ i akrobatskog pilota Petra Podlunšeka na zrakoplovu Extra 300, zrakoplove Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, među kojima će biti i MIG – 21 UMD, ali i Slovenskog ratnog zrakoplovstva i njihove Pilatuse PC – 9M, zrakoplov Soko Galeb G- 2, vojne i helikoptere MUP-a. Na aeromitingu ćemo imati i padobranski desant, ali i druga iznenađenja. Za posjetitelje ćemo organizirati i panoramske letove iznad Varaždina. Vjerujem da ćemo posjetiteljima ponuditi atraktivni program u kojem će uživati sve generacije, jer ćemo uz letački program i ove godine za sve posjetitelje ponuditi i bogatu ugostiteljsku ponudu – naglasio je Robert Mišak.
Ova zrakoplovna priredba Aerokluba Varaždin bit će održana pod glavnim pokroviteljstvom Grada Varaždina, te pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Varaždina.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.