Nekoliko razloga zašto provesti vikend u Varaždinu

Manifestacija Ljeto u Varaždinu obiluje sjajnim događanjima

  • 0
  • 659 views

Brojke na kalendaru pokazuju da je ljeto stiglo „za ozbiljno“, a zahvaljujući brojnim događanjima, koja se osmišljavaju i pripremaju u Turističkoj zajednici grada Varaždina, Varaždinci, kao i ostali posjetitelji našeg baroknog grada, uživat će u raznolikim sadržajima.

Idealno mjesto za jutarnje subotnje sate je varaždinska „špica“, a ove subote od 10 sati možete pogledati nastup vještih Varaždinskih mažoretkinja, uživajući u prvoj jutarnjoj kavici. Popularni purgari osim smjene garde u subotu će obilježiti i jubilarni stoti pucanj iz topa, a uzicu topa povući će diplomirana dizajnerica, kreatorica, obrtnica i umjetnica Melita Kukec.

 

Glazba je najljepša kulisa pa je naš savjet da se zaustavite ili sjednete na varaždinski klipić i uživate u glazbi koja će se širiti s balkona Županijske palače od 10.30 h, a palače Sermage od 11 sati. A prekrasan završetak subotnjeg dopodneva priuštit će nam orguljaš Višeslav Jaklin, koji će od 12.30 h u katedrali izvoditi popularnu glazbu u jedinstvenom ambijentu.

 

Ako ste ljubitelj baštine i ponosni na sve ono što Varaždin uvijek s ponosom ističe, vjerojatno će vaš odabir za subotu biti posjet Trgu tradicijskih obrta, gdje će se održati radionice i prezentacije baštine varaždinskog kraja, a ekipa vas očekuje od 10 sati kraj Centra tradicijske kulture.

 

Subotnje večeri jednako su atraktivne kao i još pomalo snena jutra, a naša glazbena kamperica željno očekuje sve željne glazbe. Vikend večeri rezervirane su za još jednu atraktivnu manifestaciju – Ljeto na Stančiću. Subotnje ritmove predstavlja na sceni Rogoz grupa Crna kronika, a vrijedna ekipa iz Ventra za mlade i nezavisnu kulturu P4 pripremila je peto izdanje festivala KVART.

Ljetna osvježenja – od rijeke do bazena

Varaždin tijekom ljeta osim zabave i kulture s veseljem nudi i avanturu, za ljubitelje adrenalina na rijeci Dravi i njezinim gotovo netaknutim rukavcima zbog čega ju nazivaju i „Europskom Amazonom.“ Rafting i vožnja kajakom samo su dvije od aktivnosti koje će sigurno oduševiti adrenalince i ljubitelje prirode. Vožnja terenskim vozilima uz stari tok rijeke Drave, tzv. Off Road, kroz živopisne labirinte šumskih puteva i jezeraca, događaj je za pamćenje, nakon kojega će biti pravo olakšanje osvježenje od ljetnih vrućina potražiti na varaždinskom gradskom bazenu ili bazenu na Dravi, a tu je i kupalište Aquacity.

 

Svi su programi (osim raftinga, kajakarenja i off roada) besplatni, a više o njima pogledajte na web stranici Turističke zajednice grada Varaždina, www.visitvarazdin.hr.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.