Velika regionalna finala Coca-Cola Cupa održana u Prelogu

  • 0
  • 925 views

Regionalna finala, najvećeg malonogometnoga turnira u Europi – Coca-Cola Cupa za Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju održana su u Prelogu u 3 kategorije: u muškoj kategoriji 2007. godište i mlađi te 2005. godištee i mlađi te u ženskoj kategoriji 2007. godište i mlađe.
Nakon školskih, gradskih i županijskih natjecanja ekipe su se borile za prolaz na državnu završnicu 27. Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati početkom kolovoza u Splitu.
Sportsko-rekreativni centar DG-Sport ugostio je napete utakmice regionalnog turnira Coca-Cola Cupa, a u kategoriji 2005. godište i mlađi uz glasnu podršku s tribina ekipa Domaći dečki iz Varaždinske županije savladala je ekipu MNK Fotex i plasirala se na veliku državnu završnicu. U kategoriji 2007. godište i mlađe boje svoje regije predstavljat će Bume probali iz Krapinsko-zagorske županije, koji su u finalu savladali ekipu Magije iz Međimurske županije.
U ženskoj kategoriji 2007. godište i mlađe ekipa Kiklopi iz Međimurske županije putuje u Split.
Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2005. godište i mlađi te 2007. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2007. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.
Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.
Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 220.000 djece i mladih.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.