Svečana misa u čast rođenja sv. Ivana Krstitelja na Ivanšćici

  • 0
  • 1.298 views

Svečana misa u čast rođenja sv. Ivana Krstitelja bit će tradicionalno upriličena u nedjelju 25.06.2023. na Ivanšćici. Pješaci kreću u 7:30 sati s parkirališta kod Mrzljaka.
Sudionici trebaju uzeti prikladnu planinarsku obuću (npr. gojzerice), slojevito se odjenuti, te je poželjno da na glavu stave kapu ili šiltericu. Uz ruksak u kojem bi trebale biti rezervna majica, voda ili sok, poželjno je uzeti i štapove za nordijsko hodanje koji znatno olakšavaju uspon na planinu.

Ove godine Župa sv. Marije Magdalene Ivanec poziva i na blagoslov i otvorenje Planinarskog Križnog puta na Ivanšćici. Početak je na parkiralištu Rapikovec u Prigorcu u 6 sati.
Križni put slijedi obilježenih četrnaest postaja do vrha Ivanšćice, gdje će se planinari i vjernici okupiti u 10:30h, a sv. misa kod kapele sv.Ivana Krstitelja počinje u 11 sati.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.