Obitelj, uključivost i budućnost glavne teme 8. Kliker festivala

Slijede predstave, radionice i Plesokaz

  • 0
  • 1.458 views

Kliker festival nas je u prvih nekoliko dana održavanja odveo u poseban svijet mašte i umjetnosti, pokazao nam kako vidjeti svijet rukama i osjetiti srcem, naučio nas sve o obiteljskim odnosima, uključivosti, novim perspektivama te promišljanju o budućnosti.
Naime, nakon svečanog otvorenja 8. Kliker festivala uz španjolsku predstavu Pink unicorns i koncert Ljubičasto in concert by cura i dečko, uživali smo u litvanskoj predstavi za bebe Unseen world i njemačkoj predstavi Stories in blue za nešto veću djecu i mlade.
Varaždinske škole i vrtići ugostili su POP UP programe, odnosno predstavu Matta Matta 2.0, nastalu kroz suradnju umjetnika iz VRUM-a i nizozemske plesne kompanije The100Hands, predstavu Teatra Poco Loco – Ovo sam ja i hrvatsko – talijansku predstavu Tajni vrt.
Uz predstave klikali smo i na predstavljanju knjige Kako djeca opisuju svoje kazalište, autorice Maše Rimac Jurinović, a u sklopu projekta Exit the room, kroz umrežavanje novih umjetnika s afirmiranim umjetnicima, razvili nove oblike dijaloga i promišljanja.
Kliker festival pokreta i plesa u narednim danima većinu programa seli u Kliker dvorište, gdje će svojoj maloj i velikoj publici ponuditi brojne interaktivne programe. Naime, dvorište palače Sermage će u sklopu Festivala varaždinskih dvorišta, postati prava Kliker pozornica!
Ove subote u 10 sati ne propustite izraelsko-austrijsku Clay Play plesnu točku na otvorenom, koju izvode dvoje plesača na, s i ispod velikog tijela od gline, prezentaciju međugeneracijskog projekta Srebrno zlato s plesačima uzrasta od 8 do 80 godina, dok će u subotu navečer Kliker dvorište ugostiti umjetničku organizaciju Škvadra i njihov Bazen u dvorištu u 20 sati te koncert i promociju videa Still don‘t know, mađarskog umjetnika i glazbenika Bandija u 21 sat.
Nedjelja donosi radionice suvremenog plesa i klasičnog baleta, Kliker choir prezentaciju uz varaždinsku glazbenicu Tenu Rak, ali i MiniArtUrice koncert klasične glazbe uz kolače i babyccino za bebe, toddlere, djecu i njihove roditelje.

Gradska knjižnica Varaždin će u petak ugostiti Klik klub simpozij „Plesna umjetnost u odgojno-obrazovnom procesu“, namijenjen odgajateljima*icama, učiteljima*icama, nastavnicima*icama i voditeljima*icama aktivnosti za djecu i mlade, a HNK Varaždin u subotu i nedjelju tradicionalni Plesokaz – program kraćih koreografskih cjelina plesača iz Varaždina, Požege, Čakovca, Zadra i Zagreba, a u režiji Davorke Čorko-Rodeš, voditeljice Plesnog studija Vindi.
Kliker festival se i ove godine održava u suradnji s HNK Varaždin, Turističkom zajednicom Grada Varaždina kroz program Klikerovog dvorišta u sklopu Festivala varaždinskih dvorišta, Koncertnim uredom Varaždin i Gradskim muzejom Varaždin, međunarodnom suradničkom platformom Generator, P4 – varaždinskim Centrom za mlade i nezavisnu kulturu i Plesnim studijem Vindi te lokalnim odgojno-obrazovnim institucijama, a pod pokroviteljstvom Europske Unije, Grada Varaždina, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Varaždinske županije, Zaklade Kultura nova, Austrijskog kulturnog foruma Zagreb i Veleposlanstva Republike Litve i Veleposlanstva Republike Slovenije.
Svi navedeni sadržaji su besplatni, a svoje sudjelovanje na nekoj od radionica možete najaviti na mail klik@vrum.hr

Više informacija o programu i festivalu dostupno je na www.klikerfestival.com

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.