Koncert učenika Glazbene škole u Varaždinu sa Varaždinskim komornim orkestrom

  • 0
  • 392 views

Učenici Glazbene škole u Varaždinu posljednji su puta nastupali uz Varaždinski komorni orkestar na Varaždinskim baroknim večerima, a ove će se nedjelje predstaviti zainteresiranoj publici u Glazbenoj školi u Varaždinu, i to ponovno uz podršku Varaždinskog komornog orkestra. Na koncertu će biti zastupljeni gotovo svi odjeli Škole, a mladi umjetnici već s nestrpljenjem očekuju ovaj nastup. U atriju Palače Erdödy – Patačić, na koncertu na otvorenom, predstavit će se učenici osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja Glazbene škole u Varaždinu. Učenici svake godine imaju priliku nastupati na kraju Varaždinskih baroknih večeri uz glazbenike Varaždinskog komornog orkestra na kojem izvode stilski određen repertoar, dok je na ovom nadolazećem koncertu biranje skladbe prepušteno odabiru mentora i učenika što učenicima pričinjava izrazito veselje. „Nastupiti uz orkestar poseban je užitak i zasigurno događaj koji se pamti za cijeli život te mi je iznimno zadovoljstvo da ćemo i ovog puta biti u mogućnosti pružiti učenicima priliku za nastup. Ove godine posebnu će čar nastupu dati nastup na otvorenom, u dvorištu naše Glazbene škole”, istaknuo je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić. Ove godine nastup učenika dio je manifestacije Festival dvorišta koje organizira Turistička zajednica Grada Varaždina, a varaždinska je Glazbena škola domaćin Padovčevom dvorištu, čiju 150 godišnjicu smrti obilježavamo ove godine.

Ne propustite priliku uživati u nastupu mladih talenta Glazbene škole u Varaždinu u nedjelju 18. lipnja 2023. godine s početkom u 20.00 sati. U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.