334. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

  • 0
  • 928 views

Zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj održat će se po 334. puta od 1. do 3. srpnja 2023. godine. Hodočašće predvodi varaždinski biskup mons. Bože Radoš, a organizira župa sv. Nikole biskupa u Varaždinu.

HODOGRAM HODOČAŠĆA GRADA VARAŽDINA

Subota, 1. srpnja 2023.
Hodočašće započinje u subotu 1. srpnja u 3:00 sata blagoslovom hodočasnika u varaždinskoj katedrali, nakon čega će pješaci krenuti u Mariju Bistricu prema uobičajenom planu putovanja. Prolazit će kroz Trg slobode, Kapucinski i Vidovski trg, kroz Jalkovečku ulicu prema Beretincu i do Belskog dola gdje je malo odmorište. Hodočašće se nastavlja preko Podruta i Konjščine do Vinskog Vrha odakle u 14:00 sati započinje zajednička svečana procesija prema svetištu Majke Božje Bistričke, kamo se stiže oko 15:00 sati.
Prvog dana hodočašća bit će prilika za svetu ispovijed od 15:00 do 19:00 sati, sveta misa u crkvi „Bl. Alojzija Stepinca” na otvorenom slavit će se u 19:00 sati, a u 21:00 sat bit će se pobožnost „Put svjetla“ uz procesiju sa svijećama na Kalvariji.

Nedjelja, 2. srpnja 2023.
U nedjelju, 2. srpnja u 9 sati, bit će pobožnost križnoga puta na Kalvariji s početkom u 9:00 sati. Zavjetna sveta misa u crkvi na otvorenom slavit će se u 11:00 sati.
Za vjernike koji će se pješacima pridružiti u nedjelju, organiziraju se autobusi čiji je polazak iz Varaždina u 6:00 sati. Povratna karta u iznosu od 8,00 € može se kupiti na autobusnom kolodvoru do petka 30. lipnja (ujedno i za pješake koji se vraćaju autobusom). Na povratku autobusi kreću iz Marije Bistrice u 16:00 sati, nakon oproštajne procesije u bistričkoj bazilici koja će biti u 15:00 sati.

Ponedjeljak, 3. srpnja 2023.
Zavjetno varaždinsko hodočašće u Mariju Bistricu završava u ponedjeljak, 3. srpnja, svetom misom zahvalnicom u varaždinskoj katedrali s početkom u 19:00 sati.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.