Utrka rekreativaca u Zelendvoru 17. i 18. lipnja u Zelendvoru u organizaciji AK Sloboda i Općine Petrijanec

  • 0
  • 675 views

Uoči ovogodišnjeg obilježavanja Dana Općine Petrijanec i blagdana Svetog Petra i Pavla 29. lipnja, ova će Općina, u suradnji s Atletskim klubom Sloboda iz Varaždina, u dane središnjega lipanjskog vikenda u Zelendvoru upriličiti 1. Utrku rekreativaca Bombellesovom trasom.

Zainteresirani ljubitelji rekreativnog trčanja pozivaju se već sada da prijavu sudjelovanja u Utrci obave online na https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2010

Startnina od 10€ do 20€ može se uplatiti na Žiro račun broj: 23600000-110174134 ZABA, odnosno IBAN HR 8423600001101741348, a start prve utrke predviđen je u subotu 17. lipnja u 12:00 sati ispred Restorana Zelendvor. Startni paket uključuje startni broj, čip, elektronsko mjerenje vremena, bočicu vode, unikatnu finišersku medalju, te pratnju vozila hitne pomoći. Vremenski limit za završiti utrku je 90 minuta pa organizator poziva sve ljude dobre volje, i one kojima trčanje nije primaran sport, da se priključe ovoj humanitarnoj utrci. Za troje prvoplasiranih u apsolutnoj ženskoj i apsolutnoj muškoj konkurenciji osigurane su simbolične nagrade, a proglašenje je predviđeno oko 13:00 sati. S obzirom da je osnovni cilj Utrke učiniti dobro djelo, svaki sudionik koji završi utrku bit će pobjednik. U subotu 17. lipnja 2023.g. predviđena je utrka za rekreativce ali i za roditelje vrtićaraca i škole dužine staze kilometar i pol tako, dok su trkački zahtjevnije utrke duljine staze od 2.5km, 5 km i 10 kilometara predviđene u nedjelju 18. lipnja 2023.g..

 

Obzirom da je Utrka humanitarnog karaktera, rezultat i plasman neće biti u prvom planu a prihod od uplaćenih startnina namijenjen je Udruzi za ranu intervenciju Varaždinske županije koja djeluje od 2009. godine te broji 130 članova. Udruga okuplja subjekte rane intervencije i članove njihovih obitelji, a namijenjena je pomoći djeci s teškoćama u razvoju i rizičnim čimbenicima, njihovim roditeljima i obitelji, ali i odgojiteljima i učiteljima te svima koji trebaju stručnu podršku. Njihovi su članovi i polaznici terapija djeca s autizmom, PSA, ADHD-om, teškoćama u učenju, artikulacijskim teškoćama, sindromom Down, motoričkim oštećenjima, i teškoćama senzorne integracije. Udruga organizira savjetovanja, procjenu i dijagnostiku te provodi individualne ili grupne edukacijsko rehabilitacijske i logopedske tretmane.

 

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.