Općina Maruševec i GDCK Ivanec krenuli s provedbom projekta “Pomoć u kući na području Općine Maruševec 2023.”

  • 0
  • 1.270 views

Kroz navedeni projekt Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec pružati će pomoć starijim i nemoćnim osobama s područja Općine Maruševec.

Općina Maruševec i Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec s prvim danom mjeseca lipnja krenuli su u provedbu projekta „Pomoć u kući na području Općine Maruševec 2023.“.

Usluge koje će u sklopu projekta biti pružene krajnjim korisnicima obuhvaćaju pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz druženje i razgovore te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Riječ je o nastavku suradnje na temelju europskog projekta „Zaželi- Aktivne u zajednici II“, budući da i nakon njegovog završetka postoji potreba za takvom vrstom usluge. Načelnik Općine Maruševec Mario Klapša i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ivanec Sanja Pajtak potpisali su Sporazum kojim će Općina Maruševec sufinancirati troškove plaće za zaposlenu gerontodomaćicu koja će pružati pomoć i potporu za 15 korisnika u nepovoljnom položaju, u vremenu od lipnja do prosinca ove godine.

-Bez obzira na završetak projekta Zaželi, Općina Maruševec nastavlja voditi brigu o najranjivijim skupinama građana, posebice o starijim sugrađanima s našeg područja. Zahvaljujem Gradskom društvu Crvenog križa Ivanec na susretljivosti i partnerstvu kod provedbe ovog hvalevrijednog projekta do kraja godine jer je od izrazite važnosti za stariju populaciju kojoj je pomoć potrebna. Nadam se da će u tom vremenu resorno ministarstvo raspisati novi natječaj koji će omogućiti nastavak projekta Zaželi kako stariji i nemoćni građani s područja Općine Maruševec ali i ostatka Varaždinske županije ne bi ostali zakinuti tijekom iduće godine, rekao je prilikom potpisivanja Sporazuma načelnik Klapša.

Osim projekta Pomoć u kući, Općina Maruševec kroz kalendarsku godinu za potrebe staračkih domaćinstava sufinancira odvoz smeća, pelena, isplaćuje „uskrsnice“ i „božićnice“ umirovljenicima s manjim mirovinama, kao i korisnicima osobne invalidnine.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.