Dođite na Dan otvorenih vrata Glazbene škole u Varaždinu!

  • 0
  • 1.682 views

Glazbena škola u Varaždinu jedna je od najstarijih i najistaknutijih odgojno – obrazovnih institucija u Republici Hrvatskoj, a u subotu, 3. lipnja 2023. godine otvorit će svoja vrata svim zainteresiranima za upis u njezine obrazovne programe. Oslanjajući se na najbolju pedagošku praksu i primjenjujući najviše pedagoške standarde, Glazbena škola u Varaždinu obuhvaća cjelovitu glazbenu naobrazbu u vertikali od predškolskog do srednjoškolskog obrazovanja. Stoga će na Danu otvorenih vrata Glazbene škole u Varaždinu svi zainteresirani, od onih najmanjih pa sve do učenika završnih razreda i njihovih roditelja, imati priliku posjetiti Glazbenu školu u Varaždinu i tako saznati sve što ona nudi.
U Glazbenoj školi u Varaždinu moguće je upisati sljedeće predškolske programe – Dječji zbor predškolskog uzrasta, Početnički solfeggio, Malu školu blok flaute, Malu školu violine, a od ove godine i Malu škola klavira. U 1. razredu osnovne glazbene škole u Glazbenoj školi u Varaždinu učenici mogu izabrati sljedeće instrumente – flautu, fagot, gitaru, harmoniku, klarinet, klavir, obou, rog, tambure, trombon, trubu, tubu, saksofon, udaraljke, violinu, violončelo i violu. Uz upise u matičnoj školi u Varaždinu, prvi razred glazbene škole moguće je upisati i u područnim odjelima, Ivancu, Cestici, Varaždinskim Toplicama i Lepoglavi. Za djecu starijeg uzrasta i učenike završnih razreda osnovne škole tu su programi pripremnog obrazovanja i srednje glazbene škole.

Pretprijave za upis u predškolske programe i prvi razred osnovne glazbene škole dostupne su na mrežnoj stranici Glazbene škole u Varaždinu – www.glazbena.hr, a ovaj tjedan bit će otvorene i pretprijave za upis u pripremni razred.
U Dan otvorenih vrata uvest će vas Mali puhački orkestar Glazbene škole u Varaždinu, koji čine polaznici puhačkih instrumenata osnovne glazbene škole, koncertom na Trgu kralja Tomislava u 10.00 sati u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin i Glazbene škole u Varaždin. Nakon toga, svi koji žele saznati nešto više o obrazovnim programima, brojnim dodatnim aktivnostima, projektima i sadržajima koje ova škola nudi pozvani su da dođu na Dan otvorenih vrata. Od 11.00 do 14.00 sati očekuje vas prezentacija instrumenata, radionica kompozicije, mini koncert nastavnica solo pjevanja i još mnogo toga. Ne propustite priliku i u subotu svakako posjetite Glazbenu školu u Varaždinu!

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.