Ugledni zdrastveni i sportski stručnjaci na simpoziju sportske medicine

Pokaži srce u Varaždinu

  • 0
  • 2.334 views

U ovim, nikad izazovnijim vremenima kada se profesionalni sportaši suočavaju s ekstremnim naporima i sve bržim tempom igre na terenima, jedan od vodećih domaćih simpozija sportske medicine Pokaži srce postavlja ključno pitanje – kako zaštiti njihovo zdravlje?

Cijenjeni stručnjaci na varaždinskom Sveučilištu Sjever u četvrtak, 25 svibnja od 10 sati predstavit će najnovija dostignuća i podijeliti iskustva u ovom iznimno važnom području, raspravljati o aktualnim temama te se osvrnuti na velike sportske izazove današnjice, ali i nove tehnologije koje udaraju temelje za sigurniju budućnost profesionalnih sportaša.

Listu uglednih imena predvode prof.dr.sc. Milan Milošević, predsjednik Instituta za sportsku medicine i doc.dr.sc. Tomislav Madžar, predsjednik organizacijskog odbora konferencije koji će predstaviti projekt prevetivni sportski pregledi Pokaži srce kojim su do sada omogućene stotine besplatnih sveobuhvatnih zdravstveih pregleda sportašima diljem Hrvatske.

Bacc. physioth. occuo. therap. Miroslav Jamnić predstavit će temu Put do bonce – iskustvo fizioterapeuta Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru 2022. godine. Prof.dr.sc. Zdravko Babić govorit će o važnoj temi izenadna srčana smrt, zbog čega se događa i kako ove tragične događaje svesti na minimalan broj, dok će se dr.sc. Eduard Rod osvrnuti na sindrome prenaprezanja i kako se s njima nositi. Tatjana Rogina, dr.med. upozorit će na važnost opsega preventivnog pregleda sportaša te laboratorijske obrade prema dobi i spolu, a doc. dr.sc. Ivo Dumić – Čule upoznat će nas s radiološkom dijagnostikom sportskih ozljeda. Vesna Hodić, mag. physio. govorit će o fizioterapiji u olimpijskim sportovima, a sveobuhvatnu paletu tema zaokružit će dr.sc. Mirela Marić koja će istaknuti sve važnosti personalizirane prehrane sportaša. U Simpoziju će sudjelovati i studenti studija sestrinstva i fizioterapije.

Svečanom otvaranju prisustvovat će i zamjenik gradonačelnika grada Varaždina Miroslav Marković, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Varaždinske županije Nenad Horvatić, rektor Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marin Milković te župan Varaždinske županije Anđelko Strčak.

Simpozij Pokaži srce posvećen je zdravlju sportaša, osobito pravovremenom otkrivanju i liječenju srčanih bolesti koje mogu dovesti do iznenadne srčane smrti te prevenciji i liječenju sportskih ozljeda i drugih nepoželjnih učinaka vrhunskog sporta na zdravlje sportaša.

Održat će se u organizaciji Odjela sestrinstva Sveučilišta Sjever, Instituta za sportsku medicinu i unapređenje zdravlja te Hrvatskog društva za nogometnu medicinu i poliklinike Life. Partner projekta je PSK.

 

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.