Sveučilišta iz SAD-a na tradicionalnom Studentskom simpoziju o interkulturalnom učenju na Fakultetu organizacije i informatike

  • 0
  • 2.225 views

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu se od 21. do 29. svibnja 2023. održava 11. Studentski istraživački simpozij o interkulturalnom učenju „Research Topics and Intercultural Learning in the International Context“.
Sudionici Simpozija su profesori i studenti partnerskih sveučilišta u SAD-u: University of Cincinnati, Ohio, University of Centralna Florida, Orlando, Penn State University, State College, Indiana State University, Terre Haute i predstavnici domaćina. Na ovogodišnjem simpoziju sudjeluje 15 profesora i studenata iz SAD-a. Voditeljica simpozija je prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš, a suvoditelj je Eugen Petošić, predsjednik Studentskog zbora FOI.
Osnovni cilj je umrežavanje studenata i nastavnika FOI-ja u međunarodne timove, razvoj kompetencija komuniciranja u međunarodnom okruženju te povezivanje obrazovnih institucija s institucijama lokalne zajednice. Osim stručnih kompetencija, ovim projektom potiče se socijalna osjetljivost i pomoć potrebitima.
Posebno se ističu interdisciplinarne istraživačke teme kojima se bave eminentni stručnjaci i mentori iz Sjedinjenih Američkih Država. Nadareni studenti imaju prilike usporediti vlastite projekte s istraživanjima svojih kolega u SAD-u, dobiti nove ideje i priliku za umrežavanje. Simpozij uključuje studentske prezentacije i pozvana predavanja eminentnih stručnjaka iz Amerike, upoznavanje s praksom socijalnog poduzetništva, volontiranje, posjet institucijama u lokalnom okruženju i upoznavanje s prirodnom i kulturnom baštinom Hrvatske pod zaštitom UNESCO-a.
Simpozij se kontinuirano održava od 2010. godine, a u okviru ovog projekta ostvareno je 120 mobilnosti američkih studenata i profesora u Varaždin, kao i studenta i profesora FOI-ja u Sjedinjene Američke Države.
Aktivnosti su realizirane uz potporu Uprave Fakulteta, Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog zbora FOI i Sveučilišta, Varaždinske županije, Studentskog centra Varaždin, partnerskih Sveučilišta iz SAD-a i brojnih volontera. Zahvaljujemo svim koji su pridonijeli ovoj suradnji!

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.