Projekt „Čitanje na kotačima” Promocija pokretne knjižnice na Likovnoj koloniji u Šćepanju

  • 0
  • 3.504 views

Nakon što je u sklopu projekta „Čitanje na kotačima” Gradskoj knjižnici i čitaonici Novi Marof nedavno na korištenje predan novouređeni bibliokombi, vozilo je prošle subote promovirano na Likovnoj koloniji „Sveti Martin“ u Šćepanju.

Dvoje zaposlenika Gradske knjižnice vozač Stjepan Horvat i diplomirana knjižničarka Katja Čamić bili su vrlo susretljivi u pružanju informacija o korištenju nove usluge pokretne knjižnice, što je naišlo na popriličan interes dvjestotinjak umjetnika, slikara, organizatora likovne kolonije i volontera DVD-a Šćepanje kao i njihovih obitelji, a naročito najmlađih žitelja Šćepanja.

Katja Čamić, kojoj je ovo prvo radno mjesto, naglasila je kako će bibliokombi tijekom svojih posjeta naseljima Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum u ponudi imati oko 1500 knjiga među kojima stručnu literaturu za djecu i odrasle, beletristiku, slikovnice i dječju literaturu. Na 8 različitih stajališta dnevno u naseljima Novog Marofa boravit će od ponedjeljka do četvrtka, dok će na 9 stajališta u naseljima Brezničkog Huma biti petkom.

Bibliokombi svoje vožnje započinje tijekom mjeseca lipnja s ciljem povećanja dostupnosti knjiga i čitalačkih programa ranjivim i teritorijalno izoliranim osobama u naseljima Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. Stanice bibliokombija uglavnom se nalaze u blizini škola, vrtića i društvenih domova te u blizini autobusnih stajališta, a ruta će obuhvatiti Možđenec, Sudovec, Ključ, Orehovec, Oštrice, Presečno, Remetinec, Belski dol i Podrute, Jelenšćak, Makojišće Donje, Topličicu i Madžarevo na području Novog Marofa te Butkovec, Kršćenovec, Šćepanje, Radešić i Paku s područja Brezničkog Huma.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.