Najava: Dan otvorenih vrata policije u Ivancu

  • 0
  • 3.690 views

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava varaždinska u utorak, 23. svibnja, u vremenu od 11 do 13 sati u Ivancu, Eugena Kumičića 7, na prostoru ispred Srednje škole Ivanec, organizira Dan otvorenih vrata policije.

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis 350 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Natječaj je otvoren do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.

Isto tako, raspisan je i natječaj za upis u III. Razred Policijske škole „Josip Jović“ za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka. Natječaj je raspisan za 250 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i 25 učenika/učenica za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave u školskoj godini 2023./2024., a rok prijave je do 1. kolovoza.

Na Danu otvorenih vrata prezentirat će se taktičko-tehnički zbor kroz rodove policije: interventnu, protueksplozijsku, temeljnu, prometnu i graničnu policiju, kriminalističku tehniku i prevenciju. Izložit će se vozila, oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.

Također će se pripremiti poligon za provjeru tjelesnih i motoričkih sposobnosti kako bi mladi mogli provjeriti razinu svojih motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u Policijsku školu.

Pozivamo građane da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom poslu i natječajima koje je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.