Održana vatrogasna vježba u dječjem vrtiću u Sračincu

  • 0
  • 2.661 views

Vatrogasne sirene uzbudile su danas stanovnike Dravske ulice u Sračincu, u kojoj se nalazi Dječji vrtić Bambi. No, nije bilo razloga za strah, svoj dolazak na unaprijed dogovorenu vatrogasnu vježbu najavljivali su sirenama vatrogasci DVD-a Svibovec Podravski.
Zadatak ove vježbe bio je evakuacija djece i djelatnica vrtića, te gašenje požara na zgradi. Djeca su u pratnji odgojiteljica mirno i u redu napustila zgradu vrtića do obližnje ceste, koja je za vrijeme vježbe bila zatvorena za promet, dok su vatrogasci razvukli svoje cijevi i započeli s “gašenjem”.
Akcija je provedena u sklopu obilježavanja Mjeseca zaštite od požara, koja se u Hrvatskoj uvijek obilježava u svibnju. Živimo u nesigurnim vremenima, bitno je da opasnosti koje nam prijete djeca prepoznaju od najmlađih dana.
Na kraju vježbe, postrojene vatrogasce pozdravio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, a u ime vrtića zahvalila im je ravnateljica Dječjeg vrtića Bambi Kristijana Silov.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.