Počele radionice „Vesele stranice“ u sklopu projekta „Čitanje na kotačima“

  • 0
  • 3.074 views

U Udruzi „Sunce“ iz Novog Marofa, koja okuplja djecu i osobe s poteškoćama u razvoju te osobe s invaliditetom, započela je provedba radionica „Vesele stranice“. Radi se o interaktivnim radionicama – čitanju priča i pjesama te glazbenim izvedbama kojima se potiče interakcija sudionika.

S obzirom na kognitivne i komunikacijske poteškoće osoba s posebnim potrebama, izrazito je važno intenzivno raditi na razvijanju njihovih znanja i vještina s naglaskom na kreativnost i razumijevanje te samopouzdanje u interakciji. Izvođači će poticati sudionike na korištenje instrumenata, jednostavnih rekvizita, vlastitog glasa i tijela te pokreta kako bi poput zvučne, žive i pokretne kulise popratili sadržaj koji im se čita.

Radionicama se omogućava veći stupanj integracije osoba s posebnim potrebama u društvo, što dokazano ima pozitivan učinak u njihovoj terapiji i povećava stupanj kvalitete njihovog života.

Radionice „Vesele stranice“ održavaju se utorkom u poslijepodnevnim satima u prostorima Udruge „Sunce“. Prva radionica obuhvaćala je čitanje književnog djela Vladimira Nazora: Bijeli jelen obrađujući ga scenskim tehnikama i uvodeći interaktivne elemente, što služi kao polazišna točka za kreativno angažiranje polaznika.

 

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.