Varaždinske mažoretkinje osigurale Europsko prvenstvo

Varaždinu priznanje HMS-a Stanko Mazor

  • 0
  • 3.716 views

Osvojenim četvrtim mjestom na Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu u kategoriji Kadetske formacije sa štapom, održanom proteklog vikenda u Biogradu na Moru, Varaždinske su mažoretkinje izborile plasman na Europsko prvenstvo u mažoret plesu, koje će u kolovozu biti održano u glavnom gradu Srbije.
Mješovitu skupinu kadetkinja i juniorki – njih devetnaest djevojčica uzrasta od 9 do 14 godina, za nastup su od veljače do mjeseca svibnja tjedno dva puta u dvorani I. Osnovne škole Varaždin pripremale voditeljica i trenerica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić i trenerica Ivana Cmrečki, koje su nakon lanjskoga uspjeha sa duo i solo nastupima na državnom a potom i europskom prvenstvu mažoretkinja, ove godine s formacijom od 19 Varaždinki uspješno odradile posao.
Osim vrlo zahtjevne plesne i scenske koreografije sa štapom za formaciju od 19 djevojčica, na Državnom je prvenstvu u kategoriji Kadetskog solo nastupa sa štapom nastupila Manuela Geček, koja je među brojnom konkurencijom bila vrlo solidna jedanaesta, a čak je 18 Varaždinskih mažoretkinja sudjelovalo u preliminarnim kategorijama Prvog i Višeg koraka ukupno osvojivši 16 zlatnih i 2 srebrne medalje.
– Prisjećamo se našeg utemeljitelja, dugogodišnjeg predsjednika Varaždinskih mažoretkinja i osnivača Hrvatskog Mažoret Saveza gospodina Anđelka Zorkovića, koji bi bio itekako ponosan spoznajom da drugu godinu za redom putujemo na Europsko prvenstvo, a što za svojega života nije imao prilike doživjeti – govori voditeljica Anita Mikac Grabarić. Tim više veseli i najviše priznanje HMS-a Stanko Mazor za najveći timski doprinos razvoju mažoret plesa u 2023. godini, koje nam je u Biogradu uručio predsjednik Hrvatskog Mažoret Saveza Alen Šćuric – zaključila je voditeljica Varaždinskih mažoretkinja.
Nakon vrlo uspješnog sudjelovanja na Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu, Varaždinske će mažoretkinje dolazećih tjedana i mjeseci pripremati scensku i plesnu koreografiju za nastup na Europskom prvenstvu koje će biti održano u Beogradu na stadionu Tašmajdan u vremenu od 17. do 20. kolovoza 2023.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.