Koncert puhačkih orkestara Glazbene škole u Varaždinu

  • 0
  • 3.458 views

Glazbena škola u Varaždinu jedna je od najstarijih glazbenih škole u ovom dijelu Europe, a puhački instrumenti učili su se već od njenog samog osnutka, u glazbenoj školi varaždinskog Glazbenog društva. Današnji odjel za puhačke instrumente započeo je s radom 1949. godine, a iako je u početku bio namijenjen samo učenicima srednje škole, od samih početaka bilježi velik broj upisanih. Na odjelu za puhačke instrumente postoje dva orkestra – srednjoškolski i osnovnoškolski orkestar u koje su uključeni svi učenici odjela, kao i Big Band i Jazz orkestar koji učenici mogu pohađati fakultativno.

Ove srijede u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu predstavit će se članovi malog puhačkog orkestra Glazbene škole u Varaždinu pod ravnanjem Petra Prepelića, velikog puhačkog orkestra Glazbene škole u Varaždinu pod dirigentskom palicom Marka Prepelića, kao i članovi Jazz orkestra Glazbene škole u Varaždinu kojima će se na sceni pridružiti i njihov voditelj Gordan Perši. Koncert će se održati u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin.

Ne propustite priliku čuti talentirane učenike varaždinske Glazbene škole. Koncert će se održati u 19.00 sati, a ulaz na koncert je slobodan.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.