Obilježen Međunarodni dan jazza uz kavu

  • 0
  • 5.405 views

I ove godine Varaždin je obilježio Međunarodni dan jazza, a ovog puta na inicijativu Turističke zajednice grada Varaždina. Tako su ovu nedjelju posjetitelji Stančićevog trga, uz kavu, imali prilike uživati u ritmu jazz glazbe koju su u svojoj interpretaciji izvoditi Resnik duo.

Naime, Neven i Zoran Resnik jednosatnim su glazbenim programom, koji je započeo u 11 sati ujutro, obilježili Međunarodni dan jazza. Braća Resnik su s balkona palače Sermage svojim jazz izvedbama svima na Stančićevom trgu pružili posebni doživljaj. Time se Varaždin pridružio dionicima međunarodne zajednice koja 30. travnja koristiti kao priliku za zajedničko promicanje umjetnosti jazza, njegova podrijetla i utjecaju te naglasili njegovu važnu ulogu kao obrazovnom sredstvu za postizanje zajedništva, dijaloga i bolje suradnje te sredstva komunikacije koja nadilaze razlike. Vođen tim vrijednostima, UNESCO je 2011. godine navedeni datum proglasio Međunarodnim danom jazza.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.