Održana Zelena čistka na području Općine Maruševec

  • 0
  • 4.245 views

U organizaciji Općine Maruševec i Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec održana je eko-akcija Zelena čistka. Cilj akcije bio je iz prirode ukloniti nepropisno odbačen otpad ali isto tako još jednom apelirati na svijest djece i građana o potrebi odgovornog postupanja s otpadom.

U akciji su sudjelovali učenici Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec i područnih škola Greda i Druškovec, članovi grupe mladih planinara koji su zajedno s voditeljicom Brankicom Vrbanec i ravnateljem škole Tomislavom Vincekom obišli i očistili okoliš oko triju škola na području Općine Maruševec, kao i prostor oko lokalnih prometnica.

Uspješnoj akciji organiziranoj u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Maruševec uključio se i načelnik Mario Klapša te je prikupljena poveća količina neodgovorno odbačenog otpada, koji je potom zbrinut na Reciklažnom dvorištu Općine Maruševec.

U Reciklažnom dvorištu u Donjem Ladanju načelnik Klapša zahvalio je učenicima na sudjelovanju u akciji, te ih podsjetio o važnosti i prednostima Reciklažnog dvorišta koje je namijenjeno odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju problematičnog otpada, otpadnog papira, metala, stakla, plastike i tekstila te krupnog (glomaznog) komunalnog otpada, naglasivši pritom da je briga o okolišu zadatak svakog pojedinca te je na svima nama voditi brigu o otpadu i adekvatno ga zbrinjavati.

U Reciklažnom dvorištu Općine Maruševec građani mogu dostaviti različite vrste opada, od baterija i žarulja do manjih količina građevinskog otpada, svakog ponedjeljka i četvrtka od 10 do 16 sati, kao i prve subote u mjesecu od 8 do 12 sati, bez naknade.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.