Noć knjige 2023 na III. Osnovnoj školi

  • 0
  • 5.981 views

Tko je kreativniji, djeca ili roboti? Pitanje je to koje smo postavili u Noći knjige, u ponedjeljak 24. travnja na III. osnovnoj školi. Provjerili smo sanjaju li roboti elektroničke knjige organizacijom natjecanja u smišljanju priča. Učenici su dobili zadatak od nekoliko nasumce odabranih pojmova osmisliti priču. Isti zadatak postavili smo i robotu, odnosno umjetnoj inteligenciji, putem aplikacije Super GPT. Dobili smo stvarno zanimljive priče. Jednoglasno smo zaključili da su djeca maštovitija od umjetne inteligencije, ali da bi takva ostala moraju puno čitati i razvijati svoju maštu i kreativnost.

Na ovogodišnjoj Noći knjige sudjelovali su učenici i učenice od prvog do osmog razreda, a s njima su čitale i protiv robota se natjecale učiteljice predmetne i razredna nastave. Program su osmislile učiteljice Nataša Dolenc i Ivana Fiket, a pomagale su im Renata Koren, Štefica Radić, Mirjana Orešković, Suzana Ku

ar, Zdravka Strmečki, Ivana Sukačić, Ozana Toplak, Antonija Pantelić, učiteljice iz dnevnog boravka Marina Martan, Darija Botić Labaš, Anja Hrain, ravnateljica Anica Vragović, pedagoginja Valentina Mrazović i knjižničar Berislav Njegovec.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.