Predavanje povodom Dana planeta Zemlje “Kelti – suživot s prirodom”

  • 0
  • 5.110 views

U ponedjeljak, 24. travnja 2023., Nova Akropola – kulturna udruga organizira predavanje „KELTI – SUŽIVOT S PRIRODOM“. Predavanje će se održati u prostoru Nove Akropole, na adresi Vladimira Nazora 1 u Varaždinu, s početkom u 20 sati.

Iz predavanja:

Kelti, skupina naroda koja je imala zajedničku jezičnu, umjetničku i kulturnu tradiciju, pojavila se u središnjoj Europi oko 800. g. pr. Kr. i u njoj ostavila neizbrisiv trag. Njihova ostavština svjedoči o načinu života duboko povezanom s ritmovima i zakonima prirode. Za Kelte, ista snaga života oživljava cijelu prirodu, a čovjek, kao dio prirode, treba slijediti njezine ritmove. Proučavajući prirodu, čovjek uči o sebi, ali isto tako okrećući se svojoj nutrini, uči o tajnama prirode.

Kao što čovjek nije samo materijalan, tako ni priroda nije samo ono što je vidljivo. Sve je u prirodi živo, prožeto energijama, nastanjeno vidljivim i nevidljivim bićima. Zato su običaji i svetkovine Kelta pratili cikluse prirode. Smatrali su da je njihova obaveza sudjelovati u održavanju života.

Predavanje se održava povodom Dana planeta Zemlje.

Ulaz na predavanje je besplatan.

Dodatne informacije potražite na www.nova-akropola.hr ili na facebooku NovaAkropolaVarazdin

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.