Breznica dobiva 31 km biciklističkih staza

Jug Varaždinske županije povezat će biciklistička infrastruktura

  • 0
  • 7.408 views

Načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot prošli je tjedan potpisao Ugovor o dodijelili bespovratnih sredstava s Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova vrijedan 295 tisuća eura (2,22 milijuna kuna), a namijenjen projektiranjeu biciklističke infrastrukture. Riječ je o ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt biciklističke infrastrukture na području Općine Breznica koji se financira iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost. Ukupna vrijednost projekta iznosi 328.701 eura, a Općini Breznica odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 295.502 eura.
Projekt „Biciklistička infrastruktura na području Općine Breznica uključuje projektiranje biciklističke infrastrukture u dužini od 31 km, kojom će se stvoriti biciklistička povezanost općine i susjednih naselja, a nakon projektiranja od 2023. do 2030. godine slijedi izgradnja u skladu s mogućnostima financiranja uz pomoć bespovratnih potpora iz EU fondova. Planirana mreža biciklističke infrastrukture ovim projektom nastavlja se uz glavnu prometnicu na postojeću infrastrukturu te na biciklističku infrastrukturu te spaja sve točke općine na kojima se odvija najveći promet. Trasa biciklističke infrastrukture na području općine Breznica planira se izgraditi po fazama, a faze izgradnje biciklističke infrastrukture izvest će se prema definiranim dionicama trase. Biciklistička infrastruktura na ovdje će biti podijeljena na 12 dionica koje će zajedno činiti povezanu cjelinu sa već postojećim biciklističkom infrastrukturom te će doprinijeti zelenoj tranziciji smanjenjem zagađenja zraka, zdravijem životu stanovnika kao i povećanju broja biciklista, smanjenju broja motornih vozila, a samim time i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu. Projektiranjem i izgradnjom prometne infrastrukture odgovara se na planove i ciljeve Europskog zelenog plana koji predviđa razvoj održivog prometa koji korisnicima stavlja na raspolaganje cjenovno pristupačnije, dostupnije, zdravije i čišće alternative trenutačnim navikama u pogledu mobilnosti.

Razvoj biciklističke infrastrukture na području Općina Breznica povećat će sigurnost prometa na cestama, podići turističku ponudu na višu razinu, ali i utjecati na povećanje kvalitete života mještana Breznice te stvoriti uvjete za razvoj turizma i ostanak mladih – istaknuo je načelnik Stjepan Krobot.

 

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.