Vidljiv razvitak općine Breznica – Uskoro još jedan novi vrtić

  • 0
  • 6.408 views

Stvoreni su uvjeti za izgradnju još jednog dječjeg vrtića u Breznici – potvrđeno je to potpisom Ugovora s Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je prepoznalo kvalitetu projektne prijave Općine Breznica i dodijelilo joj bespovratna sredstva u iznosu 726.259,20 EUR ili 5.471.999,94 kuna, a ostatak investicije Općina Breznica financirat će iz općinskog proračuna (Financira Europska unija – NextGenerationEU).
Načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot istaknuo je da su to maksimalna sredstva koja su dodijeljena Općini Breznica za izgradnju vrtića. Ovaj bi kapitalni i prijeko potrebnan projekt trebao biti realiziran u roku od 2 godine. Projektni partner kod prijave projekta bila je Općina Breznički Hum koja na projektu nema financijskih obveza – naglasio je načelnik.
– Izgradnjom novog vrtića u Breznici stvaramo uvjete za ostanak mladih u općini, koji će tu graditi svoj život, stvarati obitelji i doseljavati u našu općinu, a otvorit će se i nova radna mjesta. Također, stvaramo jednake mogućnosti za svu djecu i njihovo uključivanje u sustav odgoja i obrazovanja od najranije dobi te povećavamo obuhvat djece koja sudjeluju u programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, stvarajući djeci uvjete za bolji rast i razvoj u sigurnoj okolini – kazao je načelnik Stjepan Krobot.

Općina Breznica će u roku od dvije godine izgraditi područni vrtić s kuhinjom čime će se povećati vrtićki kapaciteti za djecu rane i predškolske dobi koja sada nemaju mjesta u vrtiću. U dva nova jaslička i dva vrtićka dnevna boravka moći će se upisati 64 djece sa područja Općine Breznica i Općine Breznički Hum.
– Najavljujem da Općina Breznica uskoro više neće biti ista općina, već će biti moderna općina visokog standarda i mjesto poželjno za život, a dosadašnji i budući projekti dokaz su da je europski fondovi i naša Vlada konačno mijenjaju na bolje – istaknuo je načelnik Stjepan Krobot.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.