Otvorenje novoobnovljene Vile Oršić u Varaždinu

  • 0
  • 159 views

Svečanost otvorenja novoobnovljene Vile Oršić u Varaždinu – novog objekta namijenjenog provođenju nastave i znanstvenih istraživanja studenata i nastavnika Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu održat će se u utorak, 11. travnja 2023., s početkom u 10:30 sati (Ul. Petra Preradovića 15, Varaždin).
Radi se o vrlo vrijednom povijesnom zdanju iz 19. stoljeća, čijom je sveobuhvatnom obnovom Fakultet proširio svoje vlastite prostorne kapacitete, a tako i kapacitete najstarijeg i najvećeg hrvatskog sveučilišta – Sveučilišta u Zagrebu. Radi se o prekrasnoj povijesnoj zgradi kulturološke vrijednosti u samom centru Varaždina s pripadajućim dvorištem ukupne površine 4.327 četvornih metara, koja je nakon ove zahtjevne obnove spašena od propadanja i postaje novi inkubator za razvoj istraživačkih potencijala i provođenje nastavnih i izvannastavnih aktivnosti studenata i znanstvenika na Fakultetu.
Zgrada je dana na korištenje FOI-ju odlukom Gradskog vijeća Grada Varaždina u svrhu realizacije obrazovnih aktivnosti i unaprjeđenja visokog obrazovanja u gradu Varaždinu i u cijeloj regiji sjeverozapadne Hrvatske, a obnovljena je u protekle dvije godine sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Ministarstva kulture i medija RH, Grada Varaždina, Varaždinske županije, partnerskih poduzeća i projektnih sredstava u ukupnom iznosu od oko 933 tisuće eura (7 milijuna kuna).
Otvorenju će prisustvovati predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Varaždina, Varaždinske županije, Sveučilišta u Zagrebu, velikih IT kompanija te Fakulteta organizacije i informatike.

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.