Neispričana ljepota i glazba Varaždinske županije

  • 0
  • 268 views

Utjecaj koji glazba ima na razvoj društva kroz povijest je neizmjeran, a prava kultura bez glazbe ne može se ni zamisliti. U Varaždinu i Varaždinskoj županiji, glazba se pokazala kao umjetnički izričaj koji je izuzetno obogatio kulturu i utjecao na razvoj kulture kao takve na cijelom području sjeverozapadne Hrvatske. „Neispričana ljepota Varaždinske županije“ projekt je Glazbene škole u Varaždinu i Koncertnog ureda Varaždin pod pokroviteljstvom Varaždinske županije. Kroz video uratke koji sadrže umjetničke dosege varaždinske Glazbene škole snimljene na atraktivnim i nedovoljno istaknutim lokalitetima Varaždinske županije, cilj je ostvariti što veću vidljivost županije na europskoj i svjetskoj razini, ali i povećati interes za upis učenika u osnovnu i srednju glazbenu školu. Učenici Glazbene škole u Varaždinu predstavili su se na lokacijama na području Varaždinske županije koje do sada nisu bile dovoljno vidljive, odnosno koje zahtijevaju pretvorbu u atraktivne kulturno-turističke lokalitete. Arboretum Opeka, Varaždinske Toplice, točnije lokalitet rimskih iskopina “Aquae Iasae”, dvorac Batthany u Ludbregu, atrij Županijske palače i utvrda Čanjevo lokacije su na kojima su budući glazbenici, učenici Glazbene škole u Varaždinu tijekom cijele prošle godine snimali video uratke. Leonard Kobal, Lucija Čehok, Klara Blažunaj, Ansambl PopVox, sekstet gitara Glazbene škole u Varaždinu, kvartet klarineta Glazbene škole u Varaždinu, jazz duo Dora Pretković i Leonard Kobal i komorni trio Jana Kelemen, Paola Malbašić i Lucija Čehok učenici su Glazbene škole u Varaždinu koji su sudjelovali u ovom projektu uz pomoć svojih mentora, a vjerujemo kako su svojim nastupima još jednom pokazali kako nema umjetnosti koja bi kao glazba djelovala na najšire slojeve društva.

Projekt Neispričana ljepota i glazba Varaždinske županije rezultirala je promidžbenim video spotom koji predstavlja Varaždinsku županiju i Glazbenu školu u Varaždinu, a kako izgleda spoj neotkrivenih prirodnih ljepota i glazbe možete vidjeti u video uratku nastalom u koprodukciji Video agencije Sjever i nuArs agencije.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.