Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin ove subote organizira 15. Obrtnički ulični sajam

Atraktivni program u središtu grada

  • 0
  • 516 views

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin ove će subote, 1. travnja, na 15. Obrtničkom uličnom sajmu ponuditi bogat i raznovrstan program – istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.
U subotu prijepodne, od 8 do 13 sati, na Trgu kralja Tomislava, Franjevačkom trgu i u Pavlinskoj ulici, varaždinski obrtnici će na četrdesetak štandova prezentirati i prodavati rad svojih vrijednih ruku – suvenire, ručno rađeni nakit, proizvode od ručno tkanog platna, licitarske proizvode, igračke izrađene od pamučnog konca, mirisne svijeće, domaće čajeve i sokove, kaktuse i sukulente, ekološku kozmetiku, proizvode od drva, ručno pletene torbe, proizvode od heljde i pira, proizvode od buče, kovane proizvode i mnoštvo drugih vrijednih proizvoda koji će biti ponuđeni po popularnim cijenama.
Krojačica će na trgu raditi sitne krojačke popravke, tkalja će s tkalačkim stanom izrađivati platno, kovač će s čekićem i nakovnjem izrađivati suvenire, a frizerke i kozmetičarke će izrađivati fen frizure, plesti pletenice, iscrtavati tetovaže na kosi, šišati, uređivati obrve i šminkati.
-Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin i ovom javnom akcijom u samom središtu Varaždina želi predstaviti naše članove i rad njihovih vrijednih ruku. Naš grad ima dugu i bogatu obrtničku tradiciju, pa će i ovaj, već 15. Obrtnički ulični sajam, biti atraktivna priredba na kojoj će posjetitelji u subotu prijepodne moći vidjeti raznovrsnu ponudu naših obrtnika i po popularnim cijenama kupiti njihove proizvode. Sajam će ujedno biti prigoda da istaknemo važnost obrtništva u našem gradu i raznovrsnost obrtničke proizvodnje. Posebno želim istaknuti kako će na obrtničkom sajmu nastupiti i srednje škole koje će predstavljati svoje obrtničke obrazovne programe, kako bi djecu osnovnih škola ovim putem mogle upoznati s ponudom obrazovnih programa u svojim školama i motivirati ih da se školuju za obrtnička zanimanja. Na ovom sajmu želimo pokazati da su obrtnici živi, da rade i proizvode, a djeci i njihovim roditeljima želimo poručiti da se od obrta može dobro živjeti. Pozivam sve naše sugrađane da posjete ovaj obrtnički ulični sajam i da tako podrže varaždinske obrtnike i njihov rad – istaknuo je Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.
Rad Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin pohvalio je i varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj, koji je na konferenciji za novinare pozvao Varaždince da posjete ovaj sajam u centru Varaždina.
-Obrtnici su izgradili ovaj grad, još od 17. stoljeća upravo su oni bili zamašnjak razvoja Varaždina. Tu dugu i bogatu obrtničku tradiciju u našem gradu danas nastavlja nova generacija obrtnika čije ćemo proizvode imati prigodu vidjeti na obrtničkom sajmu – naglasio je gradonačelnik Varaždina, koji je tom prigodom najavio da će obrtnički sajam posjetiti i predsjednik Republike Zoran Milanović.
U sklopu prezentacije Sekcije frizera i ostalih salona za uljepšavanje Udruge hrvatskih obrtnika Varaždin bit će organizirana i prigodna dobrotvorna akcija za Udrugu za autizam „POGLED“, čime će biti obilježen i Svjetski dan svjesnosti o autizmu, koji se obilježava 2. travnja.
Na sajmu će biti izložene i cvjetne instalacije učenika – cvjećara, kao i cvjetni aranžmani koje će ponuditi na prodaju posjetiteljima sajma, a u bogatom programu subotnjeg obrtničkog sajma u Varaždinu sudjelovat će i članovi Oldtimer kluba Varaždin koji će tom prigodom izložiti svoje metalne ljubimce.
Bogatu ponudu na obrtničkim štandovima pratit će i atraktivni program u kojem će , na pozornici ispred zgrade Fakulteta organizacije i informatike, nastupiti 60 folkloraša Centra tradicijske kulture Varaždin i Tamburaški sastav Taliri.
Program 15. Obrtničkog uličnog sajma započet će u 9 sati nastupom Tamburaškog sastava Taliri na Trgu kralja Tomislava, a trajat će sve do 13 sati.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.