Predavanje Kulturne udruge Nova Akropola “TIBET – KOTAČ ŽIVOTA” 27. siječnja 2022. u 20:00

tibet-plakat-web-scaled

U petak, 27. siječnja 2022., Nova Akropola – kulturna udruga organizira predavanje „TIBET – KOTAČ ŽIVOTA“. Predavanje će se održati u prostoru Nove Akropole, na adresi Vladimira Nazora 1 u Varaždinu, s početkom u 20 sati.

Iz predavanja:

Otkad je zapadni svijet upoznao tibetansku kulturu, ona je za zapadnjake predstavljala intrigantnu riznicu drugačijih pogleda na svijet i čovjeka.

Učenja koja čuva tibetanski budizam utemeljena su na budističkoj filozofiji, a mnogi simboli nastali su kao sredstvo kojim su budistički učitelji svojim učenicima nastojali olakšati razumijevanje.

Znanje koje savjetuje ova filozofija vezano je prvenstveno uz stanje svijesti u čovjeku, ali i uz sve načine ljudskog izražavanja: djelovanje, osjećanje, razmišljanje. Svaki aspekt života zahtijeva učenje i potvrđivanje naučenog, a način da se to postigne je: pokrenuti vlastitu svijest na napor usavršavanja.

Napor spoznaje i usavršavanja je “put”, zato što podrazumijeva “kretanje” koje ima cilj: čovjek treba svjesno prolaziti kroz promjene koje će mu omogućiti iskustvo stvarnosti, vlastiti uvid u stvarnost. Promjene pomoću kojih se čovjek približava stvarnosti se odvijaju prvo iznutra, u ljudskoj svijesti.

Ulaz na predavanje je besplatan.

Dodatne informacije potražite na www.novaakropola.hr ili na facebooku NovaAkropolaVarazdin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *