Fabijanska osmina uz župni blagdan sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu

IMG_8552

U povodu proslave svojih nebeskih zaštitnika varaždinska Župa sv. Fabijana i Sebastijana organizira tradicionalnu Fabijansku osminu od 20. do 27. siječnja u župnoj crkvi Dobrog Pastira. Zajednička tema osmine nosi naziv „Isusova čuda“.

Osmina započinje u petak, 20. siječnja, slavljem župnih zaštitnika sv. Fabijana i Sebastijana kada će večernje misno slavlje u 18 sati predvoditi varaždinski biskup Bože Radoš. Tema prvog dana osmine i župne svetkovine je Hod po vodi (Nepovjerenja prema Bogu i ljudima).

U subotu, 21. siječnja, o čudu Isus stišava oluju (Strah i nevjera) govorit će fra Mijo Šarčević koji misno slavlje predvodi u 18 sati.

U nedjelju, 22. siječnja, u 10 sati predvoditelj svete mise i trećeg dana osmine bit će preč. Ivan Rak koji će govoriti o čudu Umnažanje kruhova (Materijalna nesigurnost).

U ponedjeljak, 23. siječnja, misu u 18 sati predvodi vlč. Tihomir Kosec, a govorit će o čudu Ozdravljenje slijepca (Duhovna sljepoća i hromost savjesti).

U utorak, 24. siječnja, o čudu Ozdravljenje uzetoga na nosiljci (Razjedinjenost i nesloga) govorit će vlč. Tomislav Dodlek na misnom slavlju u 18 sati.

U srijedu, 25. siječnja, misno slavlje predvodi vlč Hrvoje Damiš koji će propovijedati o čudu Ozdravljenja opsjednutoga (Napasti zla, ovisnosti i poroci) na misi u 18 sati.

U četvrtak, 26. siječnja, misu u 18 sati predvodi vlč. Neven Blažon, a govorit će o čudu Pretvaranja vode u vidno (Nepotpunost i nezahvalnost).

U petak, 27. siječnja, na misi u 18 sati propovijeda vlč. Josip Đurin na temu čuda Uskrišenja Jairove kćeri (Bolest, patnja i smrt).

izvor: https://www.biskupija-varazdinska.hr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *