Biramo nagradu publike – 2. Nacionalnog natječaja za hrvatsku vinsku fotografiju!

Plakat - Biramo nagradu publike 2022.

Na facebooku Društva za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ od Badnjaka 24. prosinca 2022. do blagdana Sveta tri kralja 6. siječnja 2023. bira se nagrada publike 2. Nacionalnog natječaja za hrvatsku vinsku fotografiju.

Naime, nakon provedenoga natječaja, koji je bio otvoren od 1. rujna do 1. prosinca, stručni je ocjenjivački sud – u kojem su bili poznati hrvatski profesionalni fotografi Bernard Čović, Josip Mišo Lišanin i Goran Matošević – između prispjelih fotografija na natječaj izabrao 36 za javnu objavu. Identitet i porijeklo autora izabranih fotografija publici je zasad nepoznat. Nagradu publike osvojit će ona fotografija koja će dobiti najveći broj lajkova na facebook stranici Društva „Križevački štatuti“.

Javna objava nagrađenih i od stručnoga ocjenjivačkog suda i publike s dodjelom novčanih nagrada bit će uoči blagdana vinogradarskoga sveca sv. Vinka u subotu 21. siječnja 2023. Tom će prilikom biti predstavljen i fotokatalog sa širim izborom najuspjelijih fotografskih radova.

Organizatori su Društvo za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ i Grad Križevci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *