Tjedan u znaku folklora – Otvoren festival COFA

COFA

Službenom ceremonijom u nedjelju na Kapucinskom trgu u Varaždinu, otvoren je festivala COFA. Festival je otvorila zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak. Osim u Varaždinu nastupi gostujućih folklornih grupa, održat će se u Varaždinskim toplicama, Ljubešćici, Sračincu i Visokom.

COFA je novi međunarodni folklorni festival certificiran unutar mreže CIOFF UNESCO festivala. CIOFF je međunarodna organizacija koja se bavi folklornim festivalima i očuvanju kulturne baštine te okuplja preko 130 članica iz cijelog svijeta. Tijekom šest dana festivala, gostujući folklorni ansambli predstavit će tradicijske pjesme i plesove Kolumbije, Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine, Švicarske, Slovenije te Hrvatske. Očekuje se nastup preko 170 sudionika, a od domaćih folklornih grupa predstavit će se Varaždinski folklorni ansambl. Posjetitelji će uz vrhunske i besplatne folklorne nastupe u sklopu festivala moći uživati u edukativnim programima, panel raspravama, kreativnim radionicama za djecu i mlade te upoznati raznoliku kulturnu baštinu iz raznih krajeva svijeta.

Za najmlađe žitelje Varaždina bit će organizirane edukativne radionice i čitaonice u jutarnjim satima u palači Herzer, a jedna od atrakcija bit će i umjetnička instalacija koja će krasiti pročelje Županijske palače.

DSC_0146
DSC_0234
DSC_0202
DSC_0095
DSC_0096
DSC_0168
DSC_0161

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *